Zaujímavosti

900 mŕtvych pri masakre v Jonestowne: 4. časť

jonestowne

videní: 1.7K

Po tom, čo bol podaný smrtiaci nápoj deťom, ich rodičia sledovali ich smrť. Následne sa zabili tiež. Niektorí sa však snažili utiecť, ale narazili na ozbrojenú stráž, ktorá ich strieľala. Veľa ich bolo postrieľaných, ale viac ako stovke z nich sa podarilo utiecť do džungle. Jim Jones sám zomrel na následky strelného zranenia, ktoré utrpel, keď sedel vo svojom kresle. Bola to pravdepodobne samovražda. Keď konečne dorazila pomoc z vonku, privítal ich neskutočne odporný pohľad. Na zemi ležalo 913 mŕtvych tiel, z ktorých mnohé boli poskladané do úhľadných radov. Pokračujeme záverečnou časťou článku.

Bola to teda epidémia šialenstva, kde náboženský kult stratil na d svojimi členmi kontrolu, alebo za masakrou stála nejaká skrytá agenda? Netrvalo dlho, kým sa objavili prvé konšpiračné teórie. Prvým podozrivým, ako býva často zvykom, bola CIA. Mohol sa Jonestown stať testovacím územím zvráteného tajného výskumného programu CIA zameraného na ovládanie mysle? Koniec koncov, osada Jonestown vznikla prakticky zároveň so zánikom programu MKULTRA, o ktorom sme vám taktiež v minulosti priniesli sériu článkov. Mohol byť experiment v Jonestowne nelegálne obnovený? Dôvodom hromadnej samovraždy mohlo podľa tejto teórie byť to, že Leo Ryan na spoluúčasť CIA prišiel a masová samovražda to mala všetko zakryť.

Ak sa vám to zdá neuveriteľne cynické, počkajte si na jednu z variantov tejto teórie. Ten tvrdí, že sa Leo Ryan na zozname hľadaných CIA už nachádzal kvôli podpore Hughes – Rayovej novely, ktorá, ak by prešla, by znamenala, že CIA so všetkými tajnými operáciami musela najskôr predstúpiť pred Kongres a získať súhlas. Podľa tejto teórie bola spúšťačom celej tragédie smrť Lea Ryana. Celá hromadná samovražda potom mala byť len pokusom odviesť pozornosť od jeho zastrelenia. Či už v tom všetkom bola CIA namočená akokoľvek, samotná myšlienka, že by kvôli zatajeniu jednej vraždy nechali zomrieť viac ako 900 ľudí, je úplne nezmyselná.

V roku 1980 jonestownskú hromadnú samovraždu začala vyšetrovať informačná komisia. Tá vyhlásila, že sa nenašli dôkazy, ktoré by nasvedčovali zapojeniu CIA do celej situácie. To samozrejme nepotešilo zástancov konšpiračných teórií. Konšpiračné teórie však neprestali, keďže nad prípadom stále visí množstvo otáznikov.

Zdroj:history | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov