Zaujímavosti

Konšpiračná teória o ovládaní mysle: MKULTRA. 3. časť

Konšpiračná teória o ovládaní mysle: MKULTRA

videní: 1.3K

Pokračujeme treťou časťou článku o zverstve, alebo ak chcete – experimentoch, ktoré niesli označenie MKULTRA. Tretia časť bude záverečnou časťou série článkov o MKULTRE. Pozrieme sa spoločne na vyústenie celého tohto experimentu a na jeho udanie.

Tím vedcov z projektu MKULTRA však neúspech LSD ako nástroja na ovládanie mysle nijako neodradil od stále nebezpečnejších experimentov na ich už aj tak nešťastných obetiach. V niektorých prípadoch im súbežne podávali zmes amfetamínov a barbiturátov, čo vyústilo do extrémnej zmätenosti a v niektorých prípadoch aj do smrti. Okrem LSD, amfetamínov a barbiturátov však MKULTRA experimentoval aj s ďalšími drogami, ako napríklad heroín, meskalín, marihuana a alkohol.

To najhoršie zneužívanie zo všetkých potom prebiehalo v Kanade pod taktovkou doktora Ewana Camerona. Ten predstavil teóriu „formátovania mysle“, v ktorej tvrdil, že ľudskú myseľ je možné vymazať a napraviť cez použitie drog a iných terapií. V Montreale potom viac ako desať rokov vykonával experimenty, v ktorých používal kombináciu elektrokonvulzívnej terapie a drog, pričom oboje boli predpisované vo väčšom než normálnom množstve. U svojich subjektov pravidelne vyvolával kómu, niekedy do konca aj po celé mesiace, zatiaľ čo im prehrával kazety so slučkami, ktoré im mali napraviť myslenie. Nebolo žiadnym prekvapením, že výsledkom jeho experimentov boli ľudia doslova s jazvami na duši.

Až v roku 1974 sa celý projekt dostal do hľadáčika tlače. Všetko začalo článkom v denníku The New York Times, ktorý písal o histórii experimentov vykonávaných CIA na ľuďoch na účely ovládania mysle. Bolo zriadených hneď niekoľko komisií, ktoré mali prešetriť, čo sa vlastne stalo. Namiesto toho však zistili, že sa veľká časť dôkazov niekam vyparila. Mnoho záznamov týkajúcich sa projektu MKULTRA bolo zničených za účelom utajenia pravdy. Napriek tomu však existovalo dosť dôkazov na to, aby sa zistilo, kto všetko sa na projekte podieľal a koľko obetí bolo vôbec vedomých toho, že sú im podávané drogy. Nehovoriac o tom, že z vedeckého hľadiska boli tieto experimenty úplne zbytočné. MKULTRA dodnes zostáva jednou z najzlomyseľnejších a najbizarnejších vládnych konšpirácií, aké si svet pamätá.

Zdroj:Deadline | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov