Zaujímavosti

Pristátie na Mesiaci a nekončiace konšpirácie. 2. časť

Pristátie na Mesiaci a nekončiace konšpirácie

videní: 1.2K

Pokračujeme druhou časťou článku o pristáti na Mesiaci a nekončiacich sa konšpiračných teórií. Otázok, ktorých sa konšpirátori držia aj po desaťročiach, neubúda. Ba práve naopak. Takže, ako na tieto otázky odpovedá NASA alebo ktokoľvek iný?

Ak to vezmeme postupne – v nadväznosti na prvú časť článku – tak vlajka vyzerá že vlaje, pretože bola zrovna rozmotaná a potom sa s ňou točilo pri umiestňovaní do povrchu Mesiaca. Dôvodom, prečo na nebi nie sú vidieť žiadne hviezdy, je to, že kamery použité na Mesiaci boli nastavené tak, aby nebol film vystavený príliš jasnému svetlu. Slabé svetlo vzdialených hviezd preto nemalo ani šancu sa na filme nejako prejaviť. Podobná vec sa dá pozorovať aj na Zemi. Ak spravíte snímku nočnej oblohy fotoaparátom nastaveným na denné svetlo, hviezdy neuvidíte. Teórie, že dve fotografie zhotovené na rozdielnych miestach majú rovnaké pozadia, sa tiež rúcajú pod tlakom dôkladnej analýzy. Detailné porovnanie oboch pozadí preukazuje významné rozdiely v polohe kopcov a nerovností. Podobne to funguje aj na Zemi. Pohorie uvidíte zhruba na rovnakom mieste v pozadí dvoch rozdielnych fotografií, ktoré boli zhotovené niekoľko stoviek metrov od seba.

V poriadku, ale kde je kráter? Fotografie sú však len jednou zbierkou problémov, ktoré vzišli z myslí konšpirátorov. Niektoré z ich otázok sa snažia vysporiadať s oveľa mechanickejšími záležitosťami. Prečo na povrchu Mesiaca nenájdeme žiadny kráter vytvorený triskami po pristátí? Prečo nevydávala rakety žiadny viditeľný oheň? Ako dokázala posádka a zariadenie vesmírnej lode prežiť cestu skrz Van Allenov radiačný pás?

To, že je astronaut na jednej z najznámejších fotografií jasne nasvietený, aj keď sa nachádza v tieni, je pre mnohých jasným dôkazom, že tam musel byť druhý zdroj svetla, čo je na Mesiaci nemožné. Tento efekt je však spôsobený odrazom svetla od povrchu Mesiaca.

Pokračujeme treťou časťou článku s názvom Pristátie na Mesiaci a nekončiace konšpirácie, kde sa spoločne pozrieme na oficiálne a vedou podložené odpovede na položené otázky.

Zdroj: NASA | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov