Zaujímavosti

Ilumináti – základný kameň konšpiračných teórií (3. časť)

ilumináti

videní: 1.3K

Ako sme sľúbili, v tretej časti článku, ktorá je zároveň poslednou s názvom Ilumináti – základný kameň konšpiračných teórií, sa pozrieme na vyhlásenie Thomasa Jeffersona a aj mimozemské plazy.

Jefferson vyhlásil, že celkom chápe, prečo sa Ilumináti uchýlili do utajenia:

Weishaupt žil pod nadvládou tyranie zo strany despotu a kňazov. Chápal teda, že je potrebné byť opatrný aj pri zdieľaní informácií a princípov čistej morality. Keby bol Weishaupt písal v dobe, kde nebolo potrebné sa skrývať a chcel v ľuďoch pestovať múdrosť a cnosť, nemusel by na nejaké utajenie ani pomyslieť.

Zástancovia konšpiračných teórií to vnímali ako dôkaz, že Jefferson bol sám členom spoločenstva Iluminátov. Netrvalo dlho a Amerikou sa začali šíriť zvesti, že sa Ilumináti miešajú do štátnych záležitostí. Symbol vševidiacej pyramídy, ktorý sa nachádza na veľkej pečati Spojených štátov amerických, bol vnímaný ako tajný symbol používaný vysoko postavenými členmi spoločenstva. Iluminátov, ktorých malo symbolizovať akési vševidiace a všadeprítomné oko, ktoré stráži Američanov. Existuje aj teória, že tajné spoločenstvo Skull and Bones (lebka a kosti) fungovalo ako americká odnož Iluminátov.

Bývalý britský futbalista a športový komentátor David Icke prišiel so snáď najzvláštnejšou konšpiračnou teóriou o Iluminátoch. Podľa neho sú Ilumináti tieňoví vládcovia celého sveta, ale že ich história siaha výrazne ďalej ako do Bavorska 80. rokov 18. storočia. Podľa neho sú Ilumináti plazovití mimozemšťania, ktorí náš svet ovládajú zo štvrtej dimenzie už tisíce rokov (čo vysvetľuje, prečo sme ich nikdy nevideli). Jeho teória si však mnoho fanúšikov nezískala. Stále však existuje veľa ľudí, ktorí veria, že Ilumináti existujú. A aj keby bola pravda, že spolu najvplyvnejší ľudia sveta v tajnosti komunikujú, tvrdiť, že sú všetci súčasťou nejakej pochybnej skupiny, ktorá sa oddáva voľnému mysleniu, je predsa len trochu scestné. Alebo si to len máme myslieť?

O Iluminátoch v súčasnosti existuje množstvo kníh a internetových stránok. Zástancovia týchto teórií tvrdia, že za všetko, čo sa vo svete deje, môžu Ilumináti. Nie sú však žiadne dôkazy, ktoré by ich existenciu skutočne potvrdili.

Zdroj: theclick topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov