Zaujímavosti

Tajná uzavretá skupina Bilderberg (1. časť)

Tajná uzavretá skupina Bilderberg

videní: 2.4K

Muži a ženy, ale predovšetkým muži naprieč históriou zakladali rôzne spoločenstvá, aby mohli spoločne prosperovať, aby mohli zdieľať svoje záujmy alebo sa jednoducho stretnúť s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi. To, že niektoré z týchto spoločenstiev boli tajné, sa poprieť nedá. Ale ako veľmi podozrievaví by sme o týchto záhadných skupinách mali byť? Prinášame vám ďalší článok spojený s konšpiráciami. Pre našich stálych čitateľov bude zrejme dobrou správou, že sa jedná o viacdielnu sériu článkov o skupine Bilderberg.

Toto je možno jedna z najstarších konšpiračných teórií, zo všetkých: „nejaká tajná skupina mužov a žien, ktorý ovláda celý náš svet. Čo sa extrémnych domnienok ohľadom skupín, ako napríklad Ilumináti, týka, bývajú pochybné. V iných prípadoch však môžu byť založené na faktoch. Je napríklad pravda, že je na svete mnoho mocných židovských bankárov. Veriť ale konšpiračnej teórii typu „Židia v bankách ovládajú svet“ by bolo úplne nezmyselné a svojim spôsobom aj prejavom antisemitizmu.

Avšak, čo sa teórie týka, že Bilderberg vládne svetu, kus pravdy tam možno bude. Zo začiatku je potrebné povedať, že skupina Bilderberg skutočne existuje. Bola založená pred viac ako 60 rokmi a už od začiatku sa stretáva každý rok. A je to nepochybne tajná organizácia. Nevlastní žiadne korporácie, nemá ani internetové stránky. Dokonca sa snaží, aby miesto konania, ktoré sa každým rokom mení, ostalo utajené. A aby toho nebolo dosť, naozaj sú do nej zapojení tí majmocnejší ľudia, muži a ženy, z celého sveta. Pravidelnými účastníkmi stretnutia sú napríklad Henry Kissinger, Paul Wolfowitz a nejeden Rockefeller, Ford alebo Agnelli. Pre zástancov konšpiračných teórií je však dôležitejší fakt, že stretnutí sa zúčastnili pred nástupom k moci aj Margaret Tchatcherová, Bill Clinton alebo Tony Blair. Náhoda?

Priatelia, a to sme ešte len na začiatku. Takže, aké sú známe fakty o tejto tajuplnej organizácii, ktorá bola založená ešte v 60. rokoch minulého storočia? Pokračujeme druhou časťou článku.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov