Zaujímavosti

Kruhy v obilí a mimozemšťania (1. časť)

Kruhy v obilí a mimozemšťania (1. časť)

videní: 1.6K

Kruhy v obilí nás fascinujú už od nepamäti. Spájajú sa predovšetkým s mimozemšťanmi, avšak – pochopiteľne – existuje viacero teórií, prečo vznikajú a kde vznikajú. Poďme sa na celú problematiku pozrieť trochu detailnejšie. Prinášame vám trojdielnu sériu článkov s názvom Kruhy v obilí a mimozemšťania. Pohodlne sa usaďte a ideme na to.

Prvé tajomné kruhovité vzory sa v obilí objavili v Anglicku v 70. rokoch minulého storočia. Ľudia z celého sveta následne začali hlásiť ich ďalší výskyt. Vzory boli podivuhodné a v niektorých prípadoch dokonca obdivuhodné. Nachádzali sa tak v poliach, ako aj v lesoch a na snehom pokrytých kopcoch. Kritici kruhy odsúdili ako hoax. Je nutné poznamenať, že niektorí jedinci sami vyhlásili, že kruhy sú ich nápad a že ich zamýšľali len ako akýsi žart. Pri bližšom preskúmaní však vyšlo najavo, že tento fenomén nemožno len tak vysvetliť. Mnoho detailov dalo zabrať. Napríklad, kruhy sa väčšinou objavili rýchlo, ich vzory boli zložité a veľmi presné, akoby boli rysované kružidlom. Navyše, bola zaznamenaná zmena v biologickej štruktúre rastlín. Významní vedci okamžite začali tieto kruhy skúmať a prišli hneď s niekoľkými vysvetleniami pre tento fenomén. Jedným z nich je to, že magnetické polia a rôzne zloženie pôdy môže ovplyvňovať rastliny a zapríčiniť tak ich zľahnutie a zmenu. Dodnes však nikto neprišiel s konečnou teóriou, ktorá by vysvetlila, ako kruhy v obilí prišli k svojej existencii. Populárnym názorom zostáva, že sú dôkazom existencie mimozemskej civilizácie a že majú slúžiť ako správa ľudstvu prichádzajúca od vyššej inteligencie na inej planéte.

Prvé kruhy v obilí. Príbehy o kruhoch v tráve a obilí sa dajú nájsť aj v starodávnom folklóre Británie a severnej Európy. Vtedy sa verilo, že za ne môžu elfovia a víly a keby po nich ľudia chodili, spôsobili by sami sebe desivú skazu. Pokračujeme druhou časťou článku s názvom Kruhy v obilí a mimozemšťania. 

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov