Zaujímavosti

Smrť agenta MI6 zahalená tajomstvom: Gareth Williams (2. časť)

Smrť agenta MI6 zahalená tajomstvom: Gareth Williams

videní: 1.3K

Pokračujeme druhou časťou článku o agentovi SIS, známej ako MI6, ktorého našli v služobnom byte zabaleného v červenej športovej tašky, s množstvom záhadných okolností, okolo celého úmrtia.

Ako dôsledok všetkých udalostí, ktoré sme spomínali v prvej časti článku, sa koronerka doktorka F. Wilcoxová stala zásadnou súčasťou policajnej snahy objasniť tento prípad. Pracovníci protiteroristickej jednotky Metropolitnej polície, známej ako SO15, ktorej úlohou bolo vypočuť svedkov zo SIS, však zaobstarali formálne vyhlásenie svedkov a pred vrchnou vyšetrovateľkou J. Sébireovou utajovali dôležité informácie. Koronerka tiež kritizovala spôsob, akým sa nakladalo s iPhonom, ktorý patril Williamsovi a ktorý sa našiel v jeho pracovnej skrinke. Ten obsahoval zmazané obrázky, na ktorých bol až na topánky, ktoré mal na nohách, nahý. Okrem toho však bol tiež nedávno premazaný a obnovený do továrenského nastavenia. LGC Forensics potom schytala kritiku aj za to, že kontaminovala DNA, a kancelária koronera bola pokarhaná za to, že neinformovala policajtov o druhej pitve.

Hoci bolo dokázané, že Williams mal záľubu vo zväzovaní a nosení ženského oblečenia, Wilcoxová tieto dôkazy odmietla s tým, že sú irelevantné. Z celej jeho internetovej histórie tvorili stránky s takýmto obsahom len malé percento. Navyše, Williams ležal skrútený v taške nahý, nie v ženskom oblečení. Wilcoxová tiež odsúdila úniky týchto informácií do médií ako možný pokus „tretej strany podsúvať dôkazy a manipulovať s nimi“.

Myšlienka toho, že by sa do tašky zavrel sám z túžby „potešiť sa“, bola tiež vyvrátená. Podľa koronerky Williams dokázal posúdiť risk a ak by sa do tašky zavrel, vzal by si so sebou nôž, aby sa mohol ľahšie dostať von. Svoju prácu uzavrela s tým, že Williams bol najskôr na žive, keď sa ocitol v taške. Čoskoro sa však musel udusiť buď kvôli otrave CO2, hyperkapnii, alebo účinkom jedu. Pokračujeme treťou – záverečnou časťou článku s názvom Smrť agenta MI6 zahalená tajomstvom: Gareth Williams.

Zdroj: The Line Up | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov