Zaujímavosti

Pád dvojičiek: 19. výročie 11. septembra 2001 (7. časť)

Pád dvojičiek

videní: 1.2K

Vrchol najdlhšej série článkov, akú sme kedy v TOPdesať mali, je tu. Prinášame vám siedmu časť článku s názvom 19. výročie 11. septembra 2001. Pokračujeme tam, kde sme v rámci 6. časti skončili.

Viceprezident Dick Cheney 16. septembra oznámil, že prezident Bush povolil pilotom vzdušných síl, aby lietadlo zostrelili. To je dostatočne silný argument dokazujúci údajný rozkaz „ochrániť Biely dom za každú cenu“. Človek by čakal, že miesto dopadu lietadla poskytne jasnú odpoveď na to, či bolo lietadlo zasiahnuté raketou alebo či jednoducho narazilo do zeme. A práve tu všetky tie kontroverzie začínajú naberať na intenzite. Zástancovia konšpiračných teórií sú presvedčení, že forenzné dôkazy naznačujú, že lietadlo vo vzduchu narazilo do nejakého ďalšieho predmetu. Kľúčovým dôkazom má byť široký rozptyl trosiek lietadla. Listy a ďalšie ľahké predmety boli nájdené takmer trinásť kilometrov od miesta dopadu. Lietadlo samotné sa roztrieštilo na kúsky nie väčšie ako päť centimetrov a časť jedného z motorov, z ktorých každý vážil tonu, bola nájdená zhruba päťsto metrov od miesta dopadu. Ďalšie zvyšky lietadla našli zhruba tri kilometre ďaleko, blízko mestečka Indian Lake. Ba čo viac, trosku neboli roztrieštené rovnomerne, ale v zhlukoch. Práve to je podľa zástancov konšpiračných teórií dôkazom, že lietadlo bolo zostrelené za pomoci explózie. „Nebolo nájdené nič, čo by bolo v rozpore s teóriou, že lietadlo do terénu narazilo vcelku.“ – znelo ako oficiálna verzia.

Majú teda konšpirátori pravdu? Dôkazy, že sa F – 16 naozaj priblížila letu 93, sú znepokojujúce rovnako ako rozptyl trosiek. A je len ťažko uveriteľné, že by vláda len tak dovolila lietadlu priblížiť sa k Washingtonu. Na druhej strane, žiadny zo svedkov netvrdil, že by lietadlo pri páde horelo. Pokiaľ by bolo zostrelené raketou, určite neexplodovalo hneď po náraze. Pozornosť by sa teda mala upriamiť na možnosť, že teroristi mali na palube bombu. To zväzuje všetky prvky príbehu dohromady: cestujúci sa vrhnú na svojich únoscov, jeden z nich potom buď náhodou, alebo úmyselne aktivuje bombu a lietadlo sa zrúti k zemi skôr, než sa piloti F – 16 musia vysporiadať s jeho zostrelením. Nech je už pravda akákoľvek, guráž cestujúcich zostáva nespochybniteľná.

Zdroj: insider | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov