Zaujímavosti

Pád dvojičiek: 19. výročie 11. septembra 2001 (5. časť)

Pád dvojičiek

videní: 1.6K

Vitajte pri piatom pokračovaní článku s názvom 19. výročie 11. septembra 2001. Našim verným čitateľom asi nemusíme reprodukovať, o čom sme písali v predchádzajúcich častiach. Pre tých, ktorí sa ku prvým štyrom častiam nedostali a zaujíma ich 11. september 2011, odporúčame tak urobiť. Pokračujeme.

Podozrivým je aj správanie vlády pár dní po útoku. Tá totiž neprešetrila ani záznamy komunikácie v kabíne, ani letové zapisovače (čierne skrinky) lietadiel, ktoré boli nástrojom útoku. To sa ešte nikdy predtým pri nehodách v USA nestalo. Tiež nepodali žiadnu správu o tom, či boli čiernej skrinky vôbec nájdené. Nejasnosťami je zahalená aj identita únoscov. Skaza, ktorú útoky spôsobili, potom zapríčinila aj to, že keď sa našiel nepoškodený pas, ktorý mal patriť jednému z únoscov, málokto tomu chcel veriť. Navyše, identita devätnástich únoscov je stále vecou dohadov. Jeden z tých, ktorí boli FBI menovaní ako únoscovia, Waleed al Shehri, sa neskôr ukázal živý a vyhlasoval, že je nevinný. Identita ďalších troch únoscov je tiež predmetom dohadov.

Príbeh letu 93, štvrtého lietadla, ktoré malo byť dňa 11. septembra unesené, sa stal modernou legendou. Cestujúci tohto letu boli v úplne inej situácii ako tí v ostatných lietadlách. Tí nemohli ani tušiť, že sa únoscovia chystajú lietadlo premeniť na lietajúcu bombu. Vďaka mobilným telefónom však boli cestujúci varovaní pred svojou blížiacou sa smrťou. Ich lietadlo sa práve nachádzalo v oblasti Washingtonu, takže bolo viac menej jasné, že majú namierené na Biely dom. Ak by len sedeli a nič nerobili, bola by smrť istá. Ako sme sa mohli dozvedieť z vystrašených hovorov cestujúcich s ich blízkymi, chystali sa brániť. Jeden z cestujúcich, Todd Beamer, potom vyriekol nesmrteľné slová: „Ideme na to.“

A potom bolo ticho. Žiadne hovory. Ďalej vieme určite len to, že lietadlo Boeing 757 núdzovo pristálo na Pensylvánskom vidieku neďaleko mesta Shanksville. Uznávaný príbeh hovorí o tom, že sa cestujúci vzopreli únoscom a násilím sa snažili získať kontrolu nad lietadlom. Počas toho sa však mali zrútiť k zemi. Dnes už nie je veľa ľudí, ktorí by si dovolili spochybňovať fakt, že cestujúci tohto lietadla sú hrdinovia. Je tu však dostatok tých, ktorých zaujíma, čo spôsobilo onen pád a kto to preveroval. Pokračujeme šiestou časťou článku 19. výročie 11. septembra 2001.

Zdroj: insider | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov