Zaujímavosti

Disponujú vašim telefónnym číslom: Donald Trump (1. časť)

Trump

videní: 1.4K

Ako sme medzičasom sľúbili, začíname novú kapitolu našej éry – a to články súvisiace s konšpiráciami. To, že vám hovoria, že ste paranoidní, ešte neznamená, že po vás nejdú. Komu dnes môžete vôbec veriť? Je dokázané, že dnešné štáty míňajú miliardy za to, že o svojich občanoch zhromažďujú nekonečné kvantá informácií, väčšinou pod zámienkou boja proti terorizmu. Ale prečo nám nikdy nepovedali, čo majú za lubom? A prečo čakali na to, až kým nám to vyzradia náhodní jedinci? Možno by sme mali byť vďační tým, ktorí nám umožnili nahliadnuť do štátnych tajomstiev.

Opakovane sa stretávame s tvrdením, že Rusi zmanipulovali americké prezidentské voľby v roku 2016, čím napomohli Donaldovi Trumpovi dostať sa do Bieleho domu. Trump také závery odmietol. Niekoľko jeho asistentov však bolo zatknutých a časť z nich sa k činom priznala. Okrem nich potom bolo prokurátorom R. Muellerom obvinených aj trinásť ruských občanov a tri ruské organizácie.

Všetko to začalo keď Chelsea Manning (vtedy ešte ako muž menom Bradley) na serveri WikiLeaks zverejnila štvrť milióna diplomatických emailov z čias, keď bola kandidátka za demokratov Hillary Clintonová ešte ministerkou zahraničia. V ten večer v roku 2016, keď sa konal zjazd Demokratov, potom server WikiLeaks zverejnil emaily Národnej Komisie Demokratickej strany (DNC) , ktoré údajne ukazovali, že strana preferuje skôr Clintonovú pred Berniem Sandersom. To by naznačovalo, že Clintonová podvádzala, aby bola nominovaná ako kandidát.

Odborníci na kybernetickú bezpečnosť celkom svižne usúdili, že sa do DNC nabúrali Rusi. Bývalý vedúci technologického oddelenia Informačnej služby ministerstva obrany USA, Bob Gourley, povedal: „Keď som nahliadol do kódu toho softvéru, videl som, že má všetky znaky, ktoré dokazujú, že je ruského pôvodu. Dokonca obsahoval niektoré recyklované časti kódov používaných pri predchádzajúcich útokoch. Toto je naozaj vážna vec.“

Pokračujeme druhou časťou článku Disponujú vašim telefónnym číslom: Donald Trump.

Zdroj: cnbc topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov