Zaujímavosti

Návrat zo sveta mŕtvych: 2. časť

návrat

videní: 1.2K

Pokračujeme druhou časťou článku Návrat zo sveta mŕtvych. V rámci prvej časti sme sa spoločne pozreli na Evanjelium podľa Lukáša, respektíve na základ kresťanského náboženstva. V druhej časti sa však pozrieme na vedeckú stránku návratu zo sveta mŕtvych.

Vedci, teológovia, historici a výskumníci odjakživa diskutovali o pravdivosti zmŕtvychvstania. Jedným z údajných pozostatkov z tejto biblickej udalosti je Turínske plátno (aj o ňom sme už písali samostatný rozsiahly článok), známe aj ako Svätý rubáš. Uchovávajú ho v relikviu v kráľovskej kaplnke Katedrály svätého Jána Krstiteľa v Turíne v Taliansku. Ide o kus ľanového plátna, na ktorom je otlačená mužská tvár aj s jazvami a stopami po ukrižovaní. Mnohí sú presvedčení, že ide o plátno, ktoré mal Kristus ovinuté okolo bedier počas pochovávania a že otlačená tvár patrí práve jemu. V roku 1988 katolícka cirkev oficiálne potvrdila, že Svätý rubáš je falošný. Toto odhalenie vykonal turínsky arcibiskup kardinál Anastasio Ballestro, ktorého sprevádzal hovorca pápeža Jána Pavla II. Joaqiun Navarro Valls. Kardinál informoval, že látka Svätého rubáša, podľa uhlíkovej metódy C14, ktoré vykonali tri špecializované zariadenia na univerzitách v Arizone, v Oxforde a na Polytechnickej vysokej škole v Zurichu, pochádza z obdobia rokov 1260 až 1390.

Posmrtný život a vzkriesenie boli už od nepamäti predmetom vedeckých výskumov. Túto výzvu sa snažia naplniť metódy ako kryonizácia. Proces kryonizácie spočíva v konzervovaní biologických štruktúr prostredníctvom využitia mrazu tak, aby sa telá ľudí alebo zvierat, ktoré súčasná medicína nedokáže udržať pri živote, takýmto spôsobom uchovali neporušené.  Zástancovia tejto metódy tvrdia, že o niekoľko desiatok alebo stoviek rokov pokroky v medicíne umožnia liečbu a obnovu poškodených orgánov a tkanív na molekulárnej úrovni.

V súčasnosti existuje možnosť dať sa zmraziť v očakávaní budúceho vzkriesenia. Americké spoločnosti Alcor, Trans-Time a Cryonics Institute, sa špecializujú na túto metódu. Je dôležité sa však nechať zamraziť okamžite po tom, čo je človek vyhlásený za mŕtveho, pretože v priebehu 5 až 10 minút dochádza k poškodeniu mozgu. Tieto centrá ponúkajú aj ďalšiu metódu, ako je neuroprezervácia – spočíva v uchovaní hlavy, ktorá sa chirurgicky oddelí od tela.

Zdroj: historyweb | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov