Zaujímavosti

Viera v reinkarnáciu: 2. časť

reinkarnáciu

videní: 1.2K

Pokračujeme druhou časťou článku o posmrtnom živote. V rámci neho sa spoločne pozrieme na reinkarnáciu Gwen McDonaldovej, znepokojujúci prípad Swarnlata Mishra či dokončíme začaté – Teóriu karmy. Teraz sa už pohodlne usaďte. Hurá na to.

Podľa teórie karmy, každý nový život alebo reinkarnácia sú ovplyvňované skutkami z minulých životov. Táto stopa vypláva na povrch, keď sa ocitneme v situácii, ktorá je podobná tej v minulom živote. To znamená, že vykonáme skutok alebo rozvinieme myšlienku podobnú tej predchádzajúcej. Toto sa nazýva „teória karmy“, podľa ktorej je život nikdy nekončiaci sa cyklus. Cyklus reinkarnácie je známy ako samsára a konečným zámerom tejto púte je vrátiť sa do večného a nemenného duchovného sveta. Tento návrat do duchovného života alebo oslobodenie sa podľa hinduizmu môže dosiahnuť prostredníctvom skutkov – teda splniť si povinnosti v rámci svojej kasty, zbožnosti – teda vrúcne oslavovať jedného boha  a oslavovať jeho sviatky a rituály, a poznania – teda vďaka meditácii a zriekaniu sa materiálneho blahobytu a pôžitkov objaviť skutočnú podstatu duše.

Veda sa vždy zaujímala o možnú existenciu mimotelovej duše či ducha, ktorý prežije aj po smrti tela. Doktor Ian Stevenson z Univerzity vo Virginii zasvätil prevažnú časť svojho života štúdiu reinkarnácie. Tento kanadský biochemik a psychiater pracoval počas 40 rokov na viac než 3 000 prípadoch detí, vo veku od 2 do 4 rokov, ktoré mali spomienky z iných životov. Tieto údaje do hĺbky dokumentoval, analyzoval a porovnával so životmi mŕtvych osôb, ktoré sa objavili v detských spomienkach.

K jedným z jeho najzaujímavejším prípadom patrí príbeh dievčatka menom Swarnlata Mishra, ktoré sa narodilo v meste Pradesh v Indii v roku 1948. keď malo dievča tri roky, poskytla svojej rodine údaje, ktorá mala podozrenie, že ide o reinkarnáciu inej osoby.

V roku 1959 profesor Sri H. N. Banerjee pomohol doktorovi Stevensovi s prípadom dievčatka. Našiel dom, kde kedysi žila Biya Pathak, žena, o ktorej dievča tvrdilo, že ňou bola v predošlom živote. Táto žena zomrela v roku 1938. Keď dievča predstavili jej predošlej rodine, spoznalo ju, dokonca povedalo svojmu bývalému manželovi, že mal v istej škatuľke schovaných 1200 rupií a v minulosti mal zlaté zuby.

Ďalším slávnym pokračovateľom doktora Stevensona bol Peter Ramster. Jeho najznámejší prípad sa týkal Gwen McDonaldovej z Austrálie. Toto malé dievčatko tvrdilo, že bola Rose Duncanová, žena z Anglicka, ktorá žila na konci 18. storočia. Opisy ľudí a miest, ktoré navštívila v minulom živote, sa preukázali ako pravdivé a zhodovali sa s rozprávaním dievčaťa.

Zdroj: rodnaya | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov