Zaujímavosti

Elvis Presley: Môže byť kráľ rokenrolu stále na žive? 3. časť

Elvis Presley: Môže byť kráľ rokenrolu stále na žive?

videní: 1.9K

Prinášame vám záverečnú – tretiu časť článku s názvom Je Elvis Presley stále na žive? O kráľovi rokenrolu vám asi hovoriť nemusíme. Jeho úspech obletel svet predovšetkým v 60. a 70. rokoch minulého storočia. Je však Elvis nažive, niekde, kde žije pokojný život mimo dosah fanúšikov a médií?

Vráťme sa späť do deja. Po tom, ako Elvis užil kokteil tabliet, nemohol pre bolesť zubov stále zaspať. Vstal z postele a zobral si knižku The Scientific Search for the Face o Jesus a povedal svojej priateľke Ginger, že si ide na chvíľu čítať na toaletu. Tá ho upozornila, aby tam nezaspal. Sama však zaspala a zobudila sa o pol druhej popoludní.

Keď sa zobudila, s prekvapením zistila, že sa Elvis nevrátil do postele, a zaklopala na dvere kúpeľne. Keď neodpovedal, vyrazila dvere a našla kráľa rocku ležať na zemi s tvárou k podlahe. Netrvalo dlho a do Gracelandu dorazila sanitka z dištriktu č.29 Whitehaven. Dvaja zdravotníci záchrannej služby sa neúspešne pokúsili oživiť ho. O pol štvrtej popoludní dňa 16. augusta 1977 bola oficiálne oznámená jeho smrť v nemocnici Baptist Hospital v Memphise.

Smrť sa prisudzuje zastaveniu srdca, ktoré spôsobilo nadmerné užitie narkotík, ale fanúšikovia sa odmietali zmieriť so smrťou svojho idolu. Rýchlo sa začali šíriť klebety, že bol Elvis videný v nejakej časti krajiny. Hovorilo sa tiež, že niekoľko hodín po oznámení smrti si istý muž, veľmi podobný spevákovi, kúpil letenku preč z krajiny na meno John Burrows, čo bol niekdajší umelcov pseudonym. V jeho osobnej knižnici našli v knihe počiarknutú vetu „Ak by som sa mal vrátiť, nespoznali by ste ma.“ Deň po jeho smrti prišla Lucy de Barbonovej, jednej z jeho bývalých priateliek, poštou ruža od istého „Lancelota“, prezývka, ktorú používal Presley počas ich vzťahu a ktorú poznali len oni dvaja.

Veľa ľudí je presvedčených, že Elvis stále žije resp. že v čase údajnej smrti nezomrel.

Zdroj: Facebook | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov