Zaujímavosti

Návrat zo sveta mŕtvych: 1. časť

návrat

videní: 1.2K

Zmŕtvychvstanie je jedným zo základných pilierov kresťanstva, ktorý sa aj veda snaží napodobniť napríklad aj prostredníctvom kryonizácie a neuroprezervácie. V dvojdielnom článku sa spoločne pozrieme na celú problematiku trochu bližšie.

Túžba zvíťaziť nad smrťou sprevádza ľudstvo už od pradávna. Už v staroveku sa zmŕtvychvstanie považovalo za symbol nadprirodzenosti samotných božstiev. Nesmrteľnosť sa pokladala za nesporný dôkaz toho, že Boh existuje. Ľudia verili že tajomstvo ich života je len a len v Božích rukách. Kresťanstvo je jedno z náboženstiev, ktoré bezvýhradne verí v zmŕtvychvstanie tela. Preto vzkriesenie Ježiša Krista je najdôležitejšou udalosťou kresťanskej teológie a učenia. Podľa kresťanskej viery práve smrť a následné zmŕtvychvstanie Božieho syna tvoria základný predpoklad dosiahnutia spásy, vďaka ktorému bol človek vykúpený z dedičného hriechu, a tým môže dosiahnuť večný život.

Pozrime sa spoločne na Ježišovo zmŕtvychvstanie. V Evanjeliu podľa Lukáša sa o tejto neobyčajnej udalosti píše: „V prvý deň týždňa za včas ráno prišli ženy k hrobu a priniesli voňavé oleje, čo si pripravili. No keď prišli, zostali v nemom úžase: kameň od hrobu bol odvalený, a keď vošli dnu, telo Ježiša Krista nenašli. Nevedeli, čo si o tom majú myslieť, v tom momente zastali pri nich dvaja muži odetí v žiarivom odeve. Zmocnil sa ich strach i sklonili tvár k zemi, ale oni sa im prihovorili: „Prečo hľadáte živého medzi mŕtvymi? Niet ho tu. Vstal z mŕtvych. Spomeňte si, ako vám povedal, keď bol ešte v Galilei: Syna človeka musia vydať do rúk hriešnych ľudí a ukrižovať, ale on tretieho dňa vstane z mŕtvych.“ Tu sa rozpamätali na jeho slová. Vrátili sa od hrobu a toto všetko zvestovali jedenástim i všetkým ostatným. Bola to Mária Magdaléna, Jana a Mária Jakubova, a aj iné, čo boli s nimi, to rozprávali apoštolom.“

Pokračujeme druhou časťou článku s názvom Návrat zo sveta mŕtvych.

Zdroj: historyweb topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov