TOP 10

TOP10: Historické osobnosti a šokujúce fakty o nich 1. časť


videní: 1.9K

Od staroveku po dnešok majú ľudia v sebe skrytú túžbu po sláve a moci. Táto pozornosť a obdiv nie sú zlé, ak za jednotlivcom stál ušľachtilý cieľ. Bohužiaľ to tak nie je vždy. Pretože tieto ikony a milované postavy sú projekciou našej vlastnej túžby po obdive, môžeme mať tendenciu nasledovať tieto historické osobnosti a zbožňovať všetky ich skutky. V niektorých ohľadoch máme tendenciu zaobchádzať s nimi ako s „bohmi“, hoci zostávajú iba ľuďmi. Ako všetci, aj tí, ktorých obdivujeme, majú svoje silné aj slabé stránky.

1. Alexander Veľký zavraždil svojho najlepšieho priateľa

Alexander Veľký osobnosti

O najväčšom generálovi všetkých čias možno povedať niekoľko nie veľmi pekných vecí. Najpozoruhodnejšie je, že svojho najlepšieho priateľa Cleita zabil, keď bol mimoriadne opitý. Po pravde, Cleitus neustále tlačil a urážal veľkého dobyvateľa, ale pravdepodobne neočakával, že to bude to posledné, čo urobí počas svojho života. Pre zaujímavosť, okrem toho, že bol jeho blízkym priateľom, zachránil Cleitus aj Alexanderov život v bitke.

2. Charlie Chaplin chodil s neplnoletými dievčatami

Chaplin-2

 

Charlie Chaplin bol ikonickou postavou éry nemého filmu. Z tohto hľadiska povýšil filmový priemysel tak, ako si len málokto dokázal predstaviť. Tento ikonický herec mal však tiež veľmi zlý zvyk prenasledovať neplnoleté dievčatá. Keď mal 30 rokov, oplodnil 16-ročnú herečku a jeho ďalší vzťah potom bol s 15-ročnou Litou Grey.

3. John Lennon sa vysmieval postihnutým ľuďom

shutterstock_731004385

Status Johna Lennona ako hudobnej legendy je vytesaný do kameňa. Avšak, The Beatles ikona mal oveľa temnejší život. Skutočnosťou je, že John Lennon nebol „svätcom“, akým ho médiá vykresľovali po jeho smrti. Archívne zábery zverejnené v roku 2015 zo šou Channel 4 „ It was Alright“ V 60. rokoch minulého storočia ukazovali, ako sa legendárny spevák vysmieva zdravotne postihnutým ľuďom. Postoj tejto osobnosti k násiliu voči ženám je tiež zaujímavý. V skutočnosti to otvorene pripustil počas rozhovoru s Playboyom z roku 1980, keď trval na tom, že jeho skoršie násilie motivovalo jeho neskoršie činy k mieru a láske.

4. Prehliadnuté nenávistné prejavy Oprah Winfreyovej

136945534

Oprah Winfrey je jednou z najobľúbenejších žien v americkej histórii. Jej vplyv je doslova mimo tohto sveta. Stala sa feministickým a protirasistickým symbolom amerických médií, ktoré ju milujú a uctievajú za jej úsilie spojiť ľudí všetkých kultúr, rás a náboženstiev. Keď však hovorí o rasizme, nezdá sa, že by bola taká mierumilovná alebo slepá. Počas jedného rozhovoru Oprah do istej miery povedala, že všetci starí belosi musia zomrieť, aby sa svet stal lepším miestom, pretože podľa nej sú všetci starší bieli ľudia rasistickí.

5. Ani osobnosti ako Walt Disney nie sú najlepšími šéfmi

shutterstock_1341385184

Walt Disney je jednou z týchto „nesmrteľných“ osobností, ktoré svojimi výtvormi inšpirovali, inšpirujú a budú aj naďalej inšpirovať milióny ľudí na celom svete. Ale pán Disney mal aj inú stránku. Zdá sa, že Walt Disney odmietal prijať ženy. Ctižiadostivej animátorke v jednom liste uviedol, že si ju nenajme, pretože neveril, že by ženy mali vykonávať tento druh práce. Ďalej často prepúšťal svojich animátorov. Jeho animátori štrajkovali kvôli rozdielom v odmeňovaní. Mnohí z nich nikdy nedostali šeky, ktoré si zaslúžili. Cykloval mnohými zamestnancami tak často, že sa ich partia zišla a založila konkurenčnú spoločnosť.

Zdroj: List25 topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov