Zaujímavosti

Nejasnosti okolo smrti Marilyn Monroe. 2. časť

Nejasnosti okolo smrti Marilyn Monroe

videní: 1.3K

Prinášame pokračovanie článku o Marilyn Monroe, slávnej herečke, ktorá sa podľa oficiálnej verzie otrávila barbiturátmi. Zomrela mladá, ako 36 ročná. Nad príčinou smrti však existuje množstvo otáznikov. O tom, ako sa jej osobná asistentka preriekla pri investigatívnom dokumente BBC o smrti Marilyn Monroe, o Kennedyovcoch ako o možných podozrivých či o druhej teórii smrti herečky si budete môcť prečítať práve v tomto článku. Aj po takmer 60 rokoch od smrti herečky záhada okolo prípadu neutícha a vzbudzuje vášne po celom svete.

V roku 1985 vyrobil verejný kanál televízie BBC investigatívny dokument o smrti Marilyn Monroe. Program sa nazýval Say goodbye to the president a obsahoval niekoľko rozhovorov s hlavnými svedkami – medzi inými aj s osobnou asistentkou herečky E. Murrayovou. Asistentka v domnení, že sa nakrúcanie už skončilo, uviedla niekoľko šokujúcich odhalení. Na mikrofón, ktorý bol ešte zapnutý, boli zaznamenané slová, ktoré si prítomní mohli vypočuť: „V mojom veku … musím to všetko ešte skrývať?“ Po tom, ako sa jej opýtali, čo má na mysli, priznala, že Robert Kennedy bol v noci 4. augusta v dome Marilyn a že mali veľmi búrlivú debatu.

Hlavná hypotéza, o ktorú sa opierali tí, ktorí verili v možnú vraždu, ukazovala na bratov Kennedyovcov – Johna a Roberta. O prvom sa klebetilo, že udržiaval mimomanželský pomer s herečkou. Druhý mal údajne dať príkaz na zavraždenie Marilyn. Mala disponovať informáciami, ktoré by hrubo poškodili kariéru vtedajšieho prezidenta USA Johna Kennedyho.

Ďalšia hypotéza o smrti herečky poukazuje na to, že zločin bol dielom skorumpovaných agentov CIA, ktorí sa obávali, že Marilyn uchováva vo svojom denníku informácie, ktoré jej poskytol Robert Kennedy. A zdá sa, že denník skutočne existoval. Existenciu potvrdil L. Grandison, administratívny pomocník forenzného lekára, ktorý sa zaručil, že denník v tú osudnú noc videl, pričom na druhý deň sa stratil. Po herečkinej smrti tlač presviedčala verejnosť o samovražde. Písalo sa, že herečka nedokázala uniesť rozpad vzťahu s Johnom F. Kennedym. Zarážajúce je však to, že herečka v jednom z posledných rozhovorov uviedla, že sa cíti dobre a je veľmi spokojná.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov