Zaujímavosti

Predčasná smrť Brucea Leeho: 2. časť

Predčasná smrť Brucea Leeho

videní: 2.1K

Prinášame pokračovanie článku Predčasná smrť Brucea Leeho. Charizmatický herec a majster bojových umení zomrel predčasne a to vo veku 33 rokov. Okolo jeho smrti sa však dodnes vedú polemiky, hoci ubehlo už takmer 50 rokov. Bruce Lee navždy odišiel do hereckého neba v roku 1973. Vychutnajte si druhú časť článku.

Bolo sedem hodín večer, keď Bruce Lee začal pociťovať silné bolesti hlavy. Ting Peiová mu podala analgetikum, konkrétne Equagesic, a herec si pred večerou odišiel trochu ľahnúť. O niekoľko hodín neskôr producent Chow zavolal do domu Peiovej, aby zistil, prečo sa herec nedostavil na dohodnutú večeru. Herečka vošla do izby, aby Brucea zobudila, ale on už nereagoval. Betty zavolala rýchlu zdravotnícku pomoc, ktorá do domu taiwanskej herečky dorazila v priebehu 10 minút. Keďže sa im nedarilo Brucea oživiť, lekár zavolal sanitku, ktorá dorazila okolo desiatej večer. Rýchlo ho transportovali do nemocnice Queen Elizabeth, kde sa oňho lekári intenzívne starali až do druhej hodiny rannej, keď zomrel.

V oficiálnej správe je ako príčina smrti uvedený masívny vnútrolebečný opuch mozgu, ktorý spôsobila extrémne precitlivená reakcia na zlúčeninu obsiahnutú v liečive, ktoré mu podala taiwanská herečka Betty Ting Peiová v jej dome. Spomínaná precitlivenosť vyvolala silný zápal mozgu, v dôsledku ktorého upadol do bezvedomia a neskôr aj zomrel. Rozruch, ktorý spôsobila jeho predčasná smrť medzi verejnosťou, vytvoril však priestor na značné množstvo špekulácií a klebiet. Hlavné podozrenie smerovalo práve ku taiwanskej herečke Peiovej a jej možnému prepojeniu s kantonskou mafiou, ktorú Bruce Lee odsudzoval. V hre bol aj Leeho (ženatého otca dvoch detí) vzťah s herečkou, ktorý v roku 2003, v čase tridsiateho výročia hercovej smrti, aj sama potvrdila.

Konali sa dva pohrebné obrady. Prvý v Hongkongu, kde sa zhromaždilo asi 25 000 ľudí z celého okolia, a druhý, intímnejší, v USA, na mieste neďaleko Seattle, kde s manželkou prežil najkrajšie obdobie života. O týždeň neskôr sa konala premiéra filmu Drak prichádza, ktorý dosiahol zisky okolo 200 miliónov dolárov.

Zdroj: Britannica | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov