Zaujímavosti

Predčasná smrť Brucea Leeho: 1. časť

Predčasná smrť Brucea Leeho

videní: 2.0K

Pokračujeme ďalším článkom z edície záhadných úmrtí. Tentokrát sa v dvojdielnej sérii pozrieme na predčasnú smrť charizmatického herca a majstra bojových umení – Brucea Leeho, ktorý umrel predčasne, a to vo veku 33 rokov. Záhadné okolnosti jeho smrti ešte stále vzbudzujú debaty a poukazujú na viacero vinníkov, okrem iných aj na jeho milenku.

V popoludňajších hodinách dňa 10. mája roku 1973 Bruce Lee (1940 až 1973) nahrával rutinné dabovanie zvukov pre film Drak prichádza. V nahrávacích štúdiách Golden Harvest v Hongkongu bolo horúco a herec začal pociťovať závraty. Rozhodol sa, že sa pôjde osviežiť na toalety, ale kým vyšiel von, dostal silné kŕče a vracal, až kým nestratil vedomie. Rýchlo ho previezli do nemocnice a zalarmovali jeho manželku Lindu. Lekár Peter Woo, odborník na neurochirurgiu, ktorý bol zodpovedný za lekársku starostlivosť o herca, nevenoval pozornosť tomu, čo spôsobilo zápal mozgu, ktorý zistil na základe vyšetrení. Hercovi sa postupne navrátilo vedomie, aj keď trvalo niekoľko dní, kým sa naplno zotavil z tejto príhody. O týždeň neskôr Bruce Lee letel do Los Angeles, aby sa podrobil náročnému lekárskemu vyšetreniu. Testy nenaznačovali nič znepokojujúce a odborníci prišli k záveru, že stratu vedomia spôsobil opuch mozgu. Lekári zároveň herca uistili, že má fyzické zdravie ako 20 ročný mladík (v tom čase mal 33 rokov) a že niet dôvodov sa znepokojovať. Nič nenaznačovalo tomu, že má herec pred sebou sotva tri posledné mesiace života. Herec pokračoval v posledných úpravách filmu Drak prichádza. Zároveň začal pracovať na ďalšej snímke Hra smrti a plánoval návrat do USA spolu s celou svojou rodinou.

20. júla 1973 bol herec v dome taiwanskej herečky Betty Ting Peiovej. Debatovali spoločne o scenári k novému filmu, ktorý plánoval v spolupráci s producentom Raymondom Chowom. Ten však odišiel skôr, lebo sa potreboval pripraviť na večeru, na ktorej sa mal zúčastniť samotný Bruce Lee a herec George Lazenby (dva krát stvárnil rolu agenta 007). Tu sa všetko začalo znova. Pokračujeme v druhej časti článku Predčasná smrť Brucea Leeho.

Zdroj: Britannica | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov