Zaujímavosti

Prešibaná líška v Berlíne ukradla dokopy viac ako 100 topánok


videní: 1.8K

„Prečo mi líška ukradla topánky?“ Znie to ako začiatok hádanky, ktorá má potrápiť tvoje mozgové závity. Pre veľa ľudí v Berlíne to však bola reálna otázka.

Na konci siedmeho mesiaca tohto roku si Christian Meyer, obyvateľ berlínskej štvrti Zehlendorf všimol, že jedna z jeho nových a celkom drahých bežeckých topánok ráno už nebola na verande. A tak sa rozhodol zistiť, kto mu ukradol polovičku z páru. Meyer sa rýchlo dozvedel, že v Berlíne nie je jediný okradnutý.

https://twitter.com/FHackenbruch/status/1287500805633974272?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1287500805633974272%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.livescience.com%2Ffox-steals-100-shoes.html

Na kamerovom zázname z ulice sa zastavil jeho pohľad na červenohnedej líške, ktorá práve unášala párik modrých žabiek do vody. O pár dní neskôr si Meyer znova všimol toho istého páchateľa, no tentokrát ho sledoval do húštiny, kde po ňom pátral asi hodinu. A práve tam objavil tajnú skrýšu líšky, v ktorej sa nachádzalo viac ako 100 kusov obuvi.

Meyer na sociálnej sieti Twitter aj pridal fotografiu zlodejskej líšky a jej zle ukrytej skrýše. Fotky následne zdieľal redaktor Tagesspiegel Felix Hackenbruch. Hromada obuvi sa skladala z tenisiek, drevákov, sandálov a papúč rôznych tvarov, farieb a veľkostí, hoci najpočetnejšou skupinou boli Crocsy. Kto vie, možno sa táto líška len snažila zmierniť našu bolesť, keď sa na niekoho v Crocsoch musíme pozerať.

Treba ale povedať, že to nie je prvýkrát, čo sa po nejakom meste potulovala líška s preukázateľným fetišom. V auguste 2019 sa líška v austrálskom mestečku Melbourne opakovane vydávala na verandu, kde žila žena. V priebehu týždňa bola schopná ukradnúť 3 páry čižiem. Našťastie mala na verande nainštalovanú bezpečnostnú kameru, a tak sa aj ty môžeš pozrieť, ako vyzerá zlodej v oranžovom prestrojení.

V japonskom Kjóto sa zasa zoskupili v roku 2018 dve líšky, aby mohli páchať po uliciach zločin. Spolu ukradli viac ako 40 párov sandálov, no následne bolo duo zadržané piatimi policajtmi. V roku 2009 v malom meste Foehren, ktoré je v západnom Nemecku, líščia mamina ukradla za noc približne 100 topánok. Pravdepodobne ich používala ako hračky pre svoje mláďatá.

Prešibaná líška v Berlíne ukradla dokopy viac ako 100 topánok

Medzitým sa väčšina obetí v Berlíne teší z návratu svojej obuvi – s výnimkou Meyera. Jeho drahá ukradnutá topánka stále chýba. Ak by aj líška vedela, kde je, určite mu to nepovie. Základom zločinu je predsa neustále zatĺkať!

 

Zdroj: LiveScience topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov