Foto

Keď si vezmeš taxi v Bombaji, pozri sa na strop!

taxi

videní: 1.5K

Niektorí ľudia zbierajú magnety na chladničku alebo pohľadnice, ale Rachel Lopez má omnoho viac nezvyčajné hobby. Fotografuje farebné plastické vzory, ktoré pokrývajú stropy taxi automobilov v Bombaji. Keď sedíš v kabíne, zriedka premýšľaš o pozeraní sa na stropy, ale ak si vezmeš taxi v Bombaji, mal by si to zvážiť. Nad hlavou nájdeš ovocné taniere, kvety alebo dokonca zvieracie vzory. Ľudia, ktorí vidia krásu v každodenných veciach si zaslúžia náš obdiv! Poďme sa spolu dozvedieť viac o projekte, ktorý spustila táto zaujímavá žena.

„Mimo taxi je v Bombaji betónová džungľa. Vo vnútri je jahodové pole! “

Všetko sa začalo v apríli 2017, keď si Lopez, zaneprázdnená novinárka, vzala taxík a ocitla sa pod neobvykle navrhnutým vzorom. „Pozrela som sa a zistila som, že strop je pokrytý čokoládovo hnedým pozadím a jahodami v neprirodzených farbách. Bolo to strašidelné ale zamilovala som si to, “ povedala pre Bright Side. „Zaujímalo ma, koľko rôznych návrhov stropov v Bumbaji existuje a rozhodla som sa spustiť projekt, ktorý to zistí.“

https://www.instagram.com/p/B71SrgmpqdC/?utm_source=ig_embed

V Bombaji je asi 58 000 taxíkov a každá cesta je dobrodružstvom. Taxikári sú temperamentní a vyberaví, pokiaľ ide o jazdy a destinácie. Nikdy však nevieš, aký neobvyklý dizajn bude pokrývať strop taxíka a tvoja zvedavosť ti pomôže zabudnúť na akékoľvek problémy, ktoré by sa mohli počas cesty vyskytnúť.

https://www.instagram.com/p/Btgr2RyHSTY/?utm_source=ig_embed

Ovocný vzor patrí k najbežnejším vzorom, pokiaľ ide o dekorácie taxi stropov v Bombaji. Jazda v kabíne sa môže zmeniť na exotickú cestu, ak ju stráviš posedením pod hroznom alebo ananásom. „Niekedy jazdím s myšlienkou, že tieto plody sú skutočné a jedna jama na ceste je všetko, čo potrebujem, aby mi hrozno spadlo priamo do mojich úst,“ povedal Lopez.

https://www.instagram.com/p/Bp_hAljHLmE/?utm_source=ig_embed

Odkedy sa v Indii začali využívať populárne aplikácie, mnoho obyvateľov Bombaja uprednostňuje Uber pred tradičnými taxíkom. Lopez si však myslí, že možnosť pridať do svojej farebnej zbierky ďalšiu nezvyčajnú snímku stojí za to,  aby sa zviezla tradičným taxi s nepredvídateľnými taxikármi. Niekedy je potrebné trochu si rozžiariť deň.

taxi

Po 3 rokoch projektu Lopez stále nájde nové vzory, ktoré by mohla pridať do svojej zbierky. „Zatiaľ som fotografovala (a cestovala som pod) takmer 500 rôznych vzorov a stále som ich nenašla všetky,“ vysvetlila.

https://www.instagram.com/p/B9o_03HJAz-/?utm_source=ig_embed

 

Lopez videla širokú škálu dekorácií stropov taxíkov, osobne však uprednostňuje jednoduchšie a elegantnejšie schémy. „Keby som mohla ozdobiť strop vlastného automobilu, použila by som elegantný vzor v štýle Art Deco, ktorý premení prašnú a hlučnú jazdu na elegantnú cestu,“ povedala.

https://www.instagram.com/p/B8__dT2peOa/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B7gmTPvJxsZ/?utm_source=ig_embed

 

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov