Zaujímavosti

Zákazníci čakajú pred obchodom IKEA v nekonečných radoch


videní: 2.4K

Potrebuješ viac dôkazov, že svet miluje výrobky IKEA? V tom prípade sú tu pripravené fotky z predajne v Anglicku a Írsku, na ktorých je vidno, že ľudia sú ochotnýí čakať aj v kilometrových radoch.

Keď predajňa nábytku a domácich potrieb otvorila v Anglicku a severnom Írsku svoje dvere po dočasnom zatvorení v dôsledku koronavírusovej pandémie, davy ľudí sa nahrnuli na parkoviská, aby si v obchode IKEA mohli nakúpiť osobne.

Zákazníci čakajú pred obchodom IKEA v nekonečných radách

Z dôvodu usmernení týkajúcich sa spoločenského dištancovania bol v obchodoch IKEA povolený iba obmedzený počet nakupujúcich. Značky na parkovisku vo Warringtone v Anglicku žiadali zákazníkov, aby medzi sebou dodržiavali minimálne 2 metrový odstup. Tak ako aj u nás, aj v Anglicku sa otvára obchod o 9 hodine ráno, no ľudia začali tvoriť rad už tri hodiny pred otvorením. V týchto lokalitách čakalo viac ako 1000 ľudí.

Zákazníci čakajú pred obchodom IKEA v nekonečných radách

U nás sa otvorili obchodné domy IKEA 5.5.2020 po uvoľnení ďalšej fázy. IKEA postupuje zodpovedne, preto bude dodržiavať všetky kľúčové bezpečnostné štandardy, ako napríklad umiestnenie dezinfekčných prostriedkov na ruky na viaceré miesta v obchode, dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti aspoň 2 metre, obmedzenie počtu návštevníkov na 900, uprednostňovanie bezkontaktnej platby a ďalšie opatrenia.

Zákazníci čakajú pred obchodom IKEA v nekonečných radách

O tom, že IKEA je obľúbená aj na Slovensku, netreba asi príliš rozprávať. Tisíce Slovákov každý víkend prejdú aj niekoľko stoviek kilometrov len preto, aby mohli tento švédsky obchodný dom navštíviť. IKEA sa však ešte stále nerozhodla otvoriť nový obchodný dom mimo Bratislavy. V susednom Rakúsku prevádzkuje napríklad osem obchodných domov. Len vo Viedni sú dva z nich. Celosvetovo prevádzkuje  374 obchodných domov v 30 krajinách. V Bratislave mala v období od augusta 2018 do augusta 2019, čo je finančný rok spoločnosti, tržby vo výške 117 mil. eur. Medziročne je to viac o deväť percent. Čistý zisk spoločnosti dosiahol 10,5 mil. eur.

Zákazníci čakajú pred obchodom IKEA v nekonečných radách

IKEA chce tento rok otvoriť výdajné miesta v troch slovenských mestách – Nitre, Banskej Bystrici a v Žiline. Podobný koncept už dnes prevádzkuje v Košiciach. Obchodný dom však bude naďalej prevádzkovať iba v Bratislave. Na výdajnom mieste je možné si tovar objednať, prípadne si nechať urobiť projektový návrh. V prípade Košíc je dovoz spoplatnený paušálnou sumou 14,90 eura.

 

Zdroj: IKEA | housebeautiful  topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov