Zaujímavosti

Osudové číslo 11: 2. časť

Osudové číslo 11: 1. časť

videní: 2.6K

Pokračujeme druhým dielom článku o osudovom čísle 11. V prvom diele sme sa pozreli na kabalu, ktorá prebrala časť Pytagorovho učenia v oblasti symboliky čísel, ktorým sa tento grécky filozof venoval. Poďme na to.

Pre kabalu, sú všetky čísla, ktoré sme spomínali v prvom diele, duchovné bytosti obdarené istými energetickými vibráciami, ktoré sú v prípade majstrovských čísel značne vyššie. A keďže prvým majstrovským číslom je číslo 11, toto číslo nesie v sebe veľmi intenzívnu energiu, ktorá môže vytvárať buď pozitívne, alebo negatívne vibrácie. Na jednej strane ho kabalisti považujú za nešťastné číslo, pretože podľa tohto učenia bolo 10 sefír, čiže Atribútov Boha pri stvorení sveta, ktoré nechali číslo 11 mimo systému. Na druhej strane sa tomuto písmu prisudzuje posvätný charakter, keďže vzniklo spojením dvoch jednotiek a číslo 1 je číslo Boha. Dokonca aj Arabi a Hebreji veria, že písmená, ktoré tvoria tajné meno Boha, sa rovnajú číslu 11.

To však nie je všetko. Podľa zverokruhu v západnej kultúre číslo 11 predstavuje znamenie Vodnára, ktoré má moc nad vodami stvorenia a záhuby sveta, opakujúcim sa cyklom smrti a znovuzrodenia. V Knihe premien (I-ťing), o ktorej sme už v minulosti taktiež písali, predstavuje tchien obťažnosť, symbol počiatočnej prekážky, ktorá odoláva alebo bojuje proti pohybu nahor. Aj v moslimskom svete má číslo 11 osobitný význam. Dobytie Polynézskeho polostrova Moslimami sa udialo v roku 711. Druhé obliehanie Viedne moslimskými Otomanmi sa začalo 11. Septembra 1683. Mohamed zomrel v roku 632 (súčet jednotlivých číslic je 11). Znepokojujúcou náhodou je aj to, že búrlivé nepokoje v islamských krajinách – Tunisko, Egypt, Maroko, Jemen a Sýria – sa začali v roku 2011. Čo sa týka kresťanskej tradície, 11 je jedno z čísel, ktoré sa najzriedkavejšie objavuje v Biblii. Aj keď niektorí učenci vidia veštecké posolstvo v čísle 11, ktoré sa objavuje v pasáži Evanjelia podľa Jána: „Kto chodí vo dne, nepotkne sa, lebo vidí svetlo tohto sveta. Ale kto chodí v noci, potkne sa, lebo v ňom nie to svetla. Vyšiel a zavolal ich na začiatku dňa. Vyšiel okolo tretej hodiny a zavolal ďalších. Znova vyšiel okolo šiestej a deviatej hodine a urobil takisto. O jedenástej hodine zavolal posledných“.

Zdroj: topdesat Flickr

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov