Zaujímavosti

666: Zlovestné číslo. 1. časť

666

videní: 3.2K

Diabolské číslo 666 spolu s číslom 13 sa považuje za zlovestnú číslicu. Potom, ako sa toto číslo objavilo v Zjavení Jána, vzniklo množstvo hypotéz o jeho skutočnom význame, všetky však na znepokojujúcom pozadí symbolu zla. Pripravili sme si pre vás opäť dvojdielny článok a opäť o viac než zaujímavej téme. Poďme na prvý diel.

„V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť.“ Zjavenie Jána – Apokalypsa, 13:18

Takzvané zjavenie šelmy má svoj pôvod v dobre zadokumentovanom a predovšetkým zaujímavom zvyku z praveku, ktorý spočíval v tom, že ľudia ukrývali svoju identitu za tajomné čísla. Napríklad v gréckej a hebrejskej abecede malo každé písmeno priradené svoje číslo. Preto ak spočítali všetky písmena v nejakom mene, získali číselný kód. V Zjavení Jána – Apokalypse, jedinej knihe Nového zákona, ktorá má prorocký charakter, sa táto záhada objavuje v opačnom slede, priamo uvádza číslo šelmy a dáva možnosť zistiť jej pravé meno. Odvtedy sa objavilo množstvo výkladov o skutočnej identite Antikrista, opísaného v biblických textoch ako monštrum so siedmymi hlavami a desiatimi rohmi, inšpirovaný postavou diabla a schopný postaviť sa Bohu.

Existuje hypotéza, podľa ktorej táto číslica priamo odkazuje na rímskeho cisára Nera, keďže v Biblii sa píše, že Antikrist žil v období prvých apoštolov a každý duch, ktorý nevyznáva Ježiša Krista (Mesiáša), prišlého v tele, nie je z Boha, a to je ten duch antikristov, o ktorom duchu ste počuli, že príde, a je už aj teraz na svete.“ Zjavenie Jána – Apokalypsa, 4:3

Rimania vyjadrovali čísla pomocou písmen, ktorými prisudzovali rôznu hodnotu. Podľa toho by rímska číslica 666 – teda DCLXVI – vytvorila skratku vety: „Domitius Caesar Legatos Xti Violenter Interfecit.“ Čo v preklade znamená Dominicián Caesar svätokrádežne zabil vyslancov Krista. Dominicián je meno, ktoré cisár Nero používal predtým, ako toto meno prijal cisár Claudius. Mohol to teda byť aj samotný Nero, známy prenasledovaním kresťanov, kto zosobňoval postavu zla, Antikrista. To však nie je všetko. Pokračujeme druhým dielom.

Zdroj: topdesat | wallpaperup

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov