Zaujímavosti

Čínska vidiečanka a reinkarnácia: 2. časť

Čínska vidiečanka a reinkarnácia

videní: 1.8K

Pokračujeme druhou časťou článku o Čínskej vidiečanke. Keďže je toho skutočne veľa, čo by sme vám radi priniesli, ideme rovno na vec. Existuje reinkarnácia? 

Čínsku vidiečanku priviedli ku kresťanskej viere a pokrstili na Filipínach. Predtým, ako ju odviedli na „loď Manila“, ktorá mierila do Acapulca, dali jej meno Katarína zo Svätého Jána. Aj keď sa pôvodne mala dostať do rúk miestokráľovi Nového Španielska, čoskoro ju kúpil jeden bohatý obchodník. Netrvalo dlho a Katarína ukázala svoju láskavú povahu najmä k Indiánom, o ktorých sa s láskou starala. Ženy naučila šiť čínskym spôsobom a vraj aj priasť hodvábne priadze.

Podľa jezuitských písomností z toho obdobia po smrti jej bohatých pánov ju jeden kňaz vydal za čínskeho otroka, no napriek tomu si udržala nevinnosť počas manželstva, pretože Panna Mária sa jej zjavovala v snoch a hovorila jej o hodnotách a výhodách cudnosti. Po smrti manžela, aj kňaza a ochrancu si Katarína zo Svätého Jána zarábala na živobytie vyrábaním hostií pre jezuitov. Hoci sama nemala dostatok prostriedkov, naďalej pomáhala chudobným, chorým či biednym. Údajne sa jej s božou pomocou podarilo oslobodiť množstvo otrokov z otrokárskych okov. Presvedčená, že jej dobré skutky nestačia na to, aby dosiahla svätosť, sa Katarína zo Svätého Jána, ktorú ľudia medzičasom začali prezývať Čínska vidiečanka, bičovala, držala pôst a odievala sa do špinavých handier, aby ju nikto nespoznal a ani sa jej nedotýkal.

Ako starla, telo ju postupne prestávalo počúvať a strácala zrak, ale v snoch stále vídala Ježiša, Pannu Máriu či iných svätých. Celé telo ju svrbelo, nepomáhalo jej ani keď sa škriabala vysušenými kukuričnými klasmi, no ešte stále mala dosť síl na to, aby bojovala proti démonom, ktorí ju ničili ale nechali ju žiť. Ľudia hovorili, že ruky, ktoré kedysi mala jemné ako hodváb, zázračne vkladali mince do vreciek Indiánov a rybári ju videli, ako zachraňuje španielsku posádku pred útokom pirátov vo vodách Pacifického oceána. Mala skoro osemdesiat rokov, keď naposledy vydýchla. Mnohí však tvrdili, že ju videli aj po tom ako zomrela, a to v tele jednej dievčiny, ktorá pomáhala vlasteneckým vojakom počas bojov za oslobodenie ešte storočie po tom, ako svet opustila.

Zdroj: Medium | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov