Zaujímavosti

Sídla celebrít ktoré boli opustené alebo predané


videní: 1.8K

Určite si premýšľal o tom, aký by bol tvoj dom snov. V skutočnosti existuje veľa priestorov, ktoré ťa môžu inšpirovať, napríklad sídla celebrít. Ich domovy sú obyčajne plné fascinujúcich detailov. Niektoré hviezdy sa však rozhodnú predať ich za veľmi vysoké ceny. Napriek nákladom, keď sú tieto sídla na predaj, obvykle sa predajú veľmi rýchlo, s výnimkou niektorých prípadov, keď ich nikto nechce kúpiť a skončia opustené.

Kaštieľ Mika Tysona v Southingtone

7 sídiel celebrít, ktoré boli opustené alebo ponúkané na predaj

Dom postavil Ted Vannelli, politik z Trumbull County. Mike Tyson ho kúpil za 300 000 dolárov v roku 1989. Avšak, o niekoľko rokov neskôr mal boxerista nejaké osobné a právne problémy, ktoré ovplyvnili jeho kariéru a životný štýl. Aj keď sa pokúsil vrátiť na vrchol svojej kariéry, problémy týkajúce sa jeho neprimeraného správania sa stále objavovali. Jeho dom, podobne ako aj ďalšie jeho sídla, bol plný luxusu, od basketbalového ihriska až po veľký bazén. Vlastnil tiež 3 bengálske tigre .

V roku 2003 nebol Tyson v dobrej finančnej situácii, preto bol zámok predaný podnikateľovi Paulovi Monea, ale nikdy v dome nebýval. Je paradoxné, že nový majiteľ tiež čelil právnym problémom a toto sídlo bolo opäť na predaj. V roku 2010 ho získal podnikateľ Ron Hemelgarn. Po mnohých mesiacoch sa majetok dostal do rúk náboženskej organizácie Living Word Sanctuary. Pracovali na dome 4 roky, iba cez víkendy, aby ho prerobili.

7 sídiel celebrít, ktoré boli opustené alebo ponúkané na predaj

Neverlandská farma Michaela Jacksona

7 sídiel celebrít, ktoré boli opustené alebo ponúkané na predaj

Nebol to len domov, ale aj zábavný park určený výlučne pre hostí speváka. Zariadenie bolo navrhnuté tak, aby bavilo nevyliečiteľne choré deti. V roku 1990 bolo otvorených viac ako 2 700 akrov zábavy. Michael Jackson to nazval „Neverland“, ako ostrov z Petra Pana. Bolo to jeho obľúbené miesto a pravidelne tam trávil čas, užíval si život so svojou rodinou a priateľmi.

Nachádza sa v Kalifornii a je to ako splnený sen plný miest určených na zábavu, ako je kino, zoologická záhrada a zábavný park. Napriek všetkému v roku 1993 začal spevák čeliť právnym problémom a domácemu rozkazu. V roku 2005 spory pokračovali a rozhodol sa zbaviť majetku. Keď podnikateľ William Bone kúpil ranč Neverland, cena sa pohybovala od 16,5 do 30 miliónov dolárov. V roku 2015 sa predal za 100 miliónov dolárov. V roku 2019 hodnota ranča klesla na 31 miliónov dolárov.

Escobarova hacienda Nápoles (Neapolský statok)

sídla celebrít

Túto haciendu postavil Pablo Escobar a jeho bratranec po zakúpení rôznych majetkov, ktoré spolu vytvorili  3 000 hektárov. Ihneď po uzavretí obchodu Escobarovci začali okrem iného skrášľovať miesto stavbou budov, ciest, bazénov, umelých jazier a pristávacej plochy. Postupom času boli na ranč pridané zoologické záhrady, býčie zápasy, pretekárske autá a ďalšie atrakcie, ktoré pobavili hostí. Po jeho smrti v roku 1993 majetok zostal opustený a chátral a opakovane ho obsadili bezpečnostné sily.

Po dlhej bitke haciendu kolumbijská vláda zabavila. Až v roku 2006 spoločnosť navrhla kúpiť ju a premeniť ju na zábavný park. Projekt, ktorý z tohto miesta urobil zábavný park Hacienda Nápoles, začal s výstavbou vodných atrakcií, múzeí a svätyne divočiny.

7 sídiel celebrít, ktoré boli opustené alebo ponúkané na predaj

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov