Zaujímavosti

Holandsko zatvára väznice, pretože tam nemajú koho držať

väznice

videní: 1.8K

Napriek poklesu kriminality v krajine je holandské tajomstvo, ktoré stoji za zatváraním väzníc, veľmi dobre zaobchádzať s väzňami ako s ľuďmi. A funguje to naozaj dobre – len v roku 2018 boli zatvorené ďalšie 4 väznice a niektoré z nich sa zmenili na domovy pre utečencov.

Dnes by sme ti chceli ukázať, ako sa holandskému systému podarilo znížiť príjem väzňov do väznice pomocou empatického, humánneho prístupu ku kriminálnikom.

Zaobchádzajte s nimi ako s ľuďmi a budú sa správať ako ľudské bytosti.

Holandsko zatvára väzenia, pretože tam nie je nikto, kto by ich tam mal nechať

Holandský justičný systém ponúka špeciálnu rehabilitáciu ľuďom s duševnými chorobami a tým znižuje populáciu väzňov. Tento systém je založený skôr na prevencii a porozumení ako na treste . Ľudia páchajúci trestné činy často čelia pokutám a / alebo sú nútení navštevovať psychologické rehabilitačné programy. Časy strávený vo  väzení sa skrátil po tom, čo sa ukázalo, že dlhé tresty odňatia slobody sú neúčinné.

Tieto nové opatrenia sa nazývajú alternatívne tresty a sú založené na myšlienke, že so zločincami sa musí zaobchádzať ako s ľuďmi, ktoré môžu byť po rehabilitácii pre spoločnosť stále užitoční. Slovami psychologičky Miriam van Driel : „Spôsob, akým sa správate k ľuďom – a to aj vo väzení – má veľký vplyv na to, akí sa vracajú späť do spoločnosti. Ak s nimi budete zaobchádzať ako so psami, budú sa ľudia správať ako psi, ale ak s nimi budete zaobchádzať ako s ľudskými bytosťami, budú sa správať ako ľudské bytosti. “

Intervenčné programy pomáhajú ľuďom z väznice

väznice

Ľudia, ktorí idú do väzenia, majú vedenú terapiu, aby sa mohli čo najrýchlejšie vrátiť do spoločnosti. Účelom týchto intervenčných programov je chrániť verejnosť, ale aj rehabilitovať tých, ktorí boli uväznení. Podľa tejto štúdie sa programy osvedčili, hoci niektorí tvrdia, že boli navrhnuté tak, aby liečili mužov a že ženy z nich majú menší úžitok.

Nové domovy pre utečencov

Holandsko zatvára väzenia, pretože tam nie je nikto, kto by ich tam mal nechať

Mnohé z týchto holandských väzníc boli nakoniec opustené. Niektoré z nich boli dokonca prenajaté iným krajinám, zatiaľ čo iné sa zmenili na luxusné hotely a utečenecké ubytovne. Plánuje sa dokonca zmeniť jednu z najslávnejších holandských väzníc, Koepelgevangenis, na univerzitu.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov