Zaujímavosti

Rúškom tajomstva opradený kontinent Mu a jeho stratená civilizácia – 2. časť

kontinent

videní: 2.0K

V rámci prvej časti článku Rúškom tajomstva opradený kontinent Mu a jeho stratená civilizácia, sme sa pozreli na dobrodruha, ktorý roky zastával funkciu britského plukovníka menom James Churchward. Práve tento Brit postúpil cestu do Mongolska a na Sibír, aby prelúskal tabuľky z ílu, ktoré hovorili o bájnej civilizácii, z ktorej údajne pochádzal aj dnešný človek. Pokračujeme v druhej a zároveň časti článku o kontinente Mu a jeho civilizácii.

Po podrobnom výskume tabuliek Churchward koncom 19. storočia vyvodil odvážne závery. Obyvatelia kontinentu Mu mali byť zároveň prvými ľuďmi a kolonizátormi praveku. Pre pripomenutie – nachádzame sa v čase asi 12 000 rokov dozadu. Aj keď sa predpokladá, že závery Brita pochádzajú z obsahu tabuliek našich predkov, jeho úvahy sa predsa len zdajú byť trochu nereálne. V roku 1921 sa však severoamerickému geológovi Williamovi Nivenovi podaril významný objav v Mexiku. Bolo to 2600 tabuliek, ktoré po tom, ako vedci preštudovali ich obsah, sa prekvapujúco zhodovali s Churchwardovými závermi. Nebol teda dôvod pochybovať, že tak Churchwardove (nazývané naacals), ako aj Nivenove tabuľky boli napísané v jazyku, ktorý mohol byť prvým komunikačných jazykom pravekej Ameriky.

Churchward bol presvedčený, že posvätné texty tabuliek sa neomylne zmieňovali o kontinente Mu, preto podrobne opísal jeho tvar a umiestnenie. Podľa jeho štúdií Mu bol rozľahlý kontinent, ktorého južný okraj siahal až po pomyselnú čiaru, vedenú od ostrovov Fidži po Veľkonočný ostrov. Ostrov mal údajne rozlohu okolo 5 000 kilometrov od severu na juh a 1 000 kilometrov od východu na západ a tvorili ho územia rozdelené kanálmi. Tento posledný údaj dáva kontinent do priamej súvislosti s mýtom o Atlantíde, ktorú opísal Platón. Či už túto spojitosť považujeme za výplod fantázie, alebo ju berieme vážne, napriek chybám v polohe a geografickom opise nemôžeme uprieť týmto strateným kontinentom ich magickú moc nad predstavivosťou človeka.

Zdroj: topdesat wikipedia

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov