Zaujímavosti

Pristátie na Mesiaci v roku 1969 a konšpirácie 3. Diel

pristátie na mesiaci

videní: 1.7K

Po dvoch dieloch sa pozrieme na ďalší rozpor, v poradí tretí. Poďme priamo naň.

Tretí rozpor kolo fotografií sa týka zobrazenia tieňov. Na Mesiaci sa prejavuje jeden jediný zdroj sveta – Slnko. Tiene zachytené na fotografiách však budia dojem, že ich vrhá viac svetelných zdrojov. Niektoré tiene skál a objektov sa napríklad zbiehajú či sa navzájom krížia, čo by sa nestalo, keby na ne svetlo dopadalo z jediného zdroja. Na inom snímku sa zdá, že Armstrongov a Aldrinov tieň sa líši svojou dĺžkou, čo opäť budí dojem, že sa fotografovalo pri viac ako jednom zdroji svetla. Snímok je urobený v zvláštnom vlasteneckom duchu – astronaut na ňom zdraví štátnu vlajku a stojí pri lunárnom module, na ktorom je taktiež vyobrazená americká vlajka a nápis Spojene štáty. Mesačný tieň by mal byť čierny, napriek tomu je vlajka i nápis na module na strane ležiacej v tieni dobre čitateľný.

Zástancovia konšpiračných teórií argumentujú, že nezrovnalosti s osvetlením a s pohybmi vlajky sú dôkazom, že záznam nebol urobený na Mesiaci, ale v štúdiu na Zemi. Túto domnienku taktiež podporuje fakt, že na všetkých fotografiách je obzvlášť tmavá obloha. Mesiac však nemá atmosféru, a tak by mali byť z jeho povrchu vidieť veľmi zreteľne všetky hviezdy naokolo. Mesačnú krajinu, techniku astronautov a pôsobenie menšej gravitácie mohla simulovať hollywoodska skupina pre zvláštne filmové efekty, ale nebolo možné sa pokúsiť o astronomicky presnú repliku hviezdnej oblohy viditeľnú z povrchu Mesiaca.

Zdá sa teda, že existuje viacero dôkazov – respektíve pochybností o tom, že človek na Mesiaci možno vôbec nebol. I keby bola táto domnienka správna, názor, že sa človek do vesmíru nepokúsil preniknúť, by bol veľmi nepravdepodobný. Globálna komunikácia je závislá na družiciach, ktoré obiehajú Zem. A to by bez kozmických letov nebolo možné.

Pri technickom pokroku v priebehu niekoľkých posledných desaťročí zostalo však len málo tých, ktorí by pochybovali, že ľudstvo nie je schopné priletieť na Mesiac. To, či sa tak stalo v roku 1969 by sme zistili, napríklad aj tak, že by sme znovuobjavili zapichnutú americkú vlajku na Mesiaci.

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov