Zaujímavosti

UFO konšpirácie a fakty o únosoch mimozemšťanmi 2. časť

UFO konšpirácie a fakty o únosoch mimozemšťanmi

videní: 1.7K

Mohlo by sa zdať, že skúsenosti údajne unesených ľudí majú niektoré spoločné črty a dodáva im to na vierohodnosti, existujú aj fakty, ktoré hovoria presný opak. Po prvé, väčšina unesených bola na mieste incidentu sama a ich príbehy prakticky nejde overiť. Po druhé, na rozdiel od správ o uniformnom vzhľade mimozemšťanov sa vraj ľudia stretávajú s mnohými veľmi odlišnými typmi bytostí. Najčastejšie síce býva mimozemšťan popisovaný ako malý sivý tvor, s veľkou hlavou a veľkými očami, napriek tomu sa už vyskytlo množstvo popisov mimozemšťanov inej veľkosti, tvaru a farieb vrátane miest odkiaľ pochádzajú.

Kritické hlasy zdôrazňujú, že je síce možné, aby cudzia, vysoko inteligentná rasa kontaktovala Zem, ale šanca, že by niekoľko rôznych druhov mimozemšťanov uskutočňovalo totožný spôsob únosov, je veľmi málo pravdepodobná. Okrem toho chýba správa o tom, že existuje akékoľvek fyzické svedectvo, teda okrem údajného filmového snímku pitvy mimozemšťana zo známeho roswellského incidentu.

Množstvo skeptikov už vyhlásilo, že fenomén únosu uskutočneného návštevníkmi z kozmu je ukážkou modernej ľudskej slovesnosti. Náš pradávny folklór obsahuje mnoho príbehov s podivnými mýtickými postavami, z ktorých sa mnohé nápadne podobajú na spomínané príbehy s únosmi a s mimozemšťanmi. Spoločný majú napríklad motív skreslenia času, kde unesený cíti, že zmizol zo svojho prostredia na mnoho hodín, avšak v skutočnosti sa vzdialil len na niekoľko minút.

Za úvahu taktiež stojí možnosť, že sa za príbehmi s mimozemšťanmi skrývajú zmodernizované verzie starých známych mystických bytostí, zrodených v ľudskej mysli fascinovanej fantáziou, poverami a novým technickým pokrokom. Pred príchodom kozmického veku existovali veľmi málo správ o činnosti mimozemšťanov na Zemi.

Existuje však aj ďalšia teória, podľa ktorej únosy mimozemšťanov nie sú výsledkom pôsobenia vonkajších síl na človeka, ale odvodzujú sa z kolektívneho podvedomia ľudstva. Táto hypotéza síce nezbavuje tieto udalosti ich záhadného ducha a tajomstva, ale mohla by vysvetliť početné nezrovnalosti medzi jednotlivými príbehmi, napríklad hlboké rozdiely medzi mimozemskými rasami. Pokiaľ k ich cestovaniu nedochádza vo fyzickej realite, ale v akomsi „vnútornom vesmíre“, čo by to teda znamenalo?

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov