Zaujímavosti

Wendigo: Tí, čo prevliekajú kožu 2. časť

wendigo

videní: 2.1K

V prvej časti článku sme vám priniesli strhujúci zážitok rodiny, ktorá cestovala po ceste číslo 163 z Wyomingu a údajne zažila priamy stret s skinwalkermi (wendigami). Čo vlastne skinwalkeri sú? Aj to sa dozviete v druhej časti článku Wendigo: Tí, čo prevliekajú kožu.

Podľa indiánskej legendy sú skinwalkers zoskupením navajských čarodejníc, ktoré nemajú stálu podobu, túlajú sa po vidieku a terorizujú ľudí i zvieratá. Môžu sa kedykoľvek premeniť v podobe hocijakého zvieraťa, pričom získajú jeho silu i vlastnosti, ale zároveň si ponechajú ľudské vrodené schopnosti. Možnosť zachovať si ľudskú inteligenciu a k tomu získať výhody zvieracích zmyslov a fyzických schopností tam, kde zviera predčí človeka, robí zo skinwalkerov veľmi nebezpečných protivníkov. Tieto čarodejnice – ako keby toho nebolo dosť – sú okrem bežných ľudských vedomostí vybavené silami ležiacimi mimo ríšu bežných schopností. Čarodejnica napríklad v podobe kojota bude vyzbrojená silou a rýchlosťou kombinovanou s temnými silami mágie, kliatbami či inými okultnými praktikami.

Podľa tradícií pôvodných obyvateľov Severnej Ameriky si čarodejnice svoju premenu nemôžu vybrať a každá metamorfóza je pre nich až trýznivo bolestná. Možno aj pre to sa k ľuďom, ktorých stretnú, chovajú tak surovo. Závidia im – podľa legendy – že si udržujú svoju stálu identitu a nepodliehajú večnej trýzni premenlivosti.

Keďže sa čarodejnice neustále menia, vie sa veľmi málo o tom, odkiaľ prichádzajú a kde a akým spôsobom života vlastne existujú. Niektorí ľudia si myslia, že sú akými spôsobom spojení s hrebeňom Skinwalker Ridge. Podľa tých, ktorí veria v existenciu mimozemšťanov medzi nami, je to oblasť ich intenzívnej činnosti a indiáni sa jej úzkostlivo vyhýbajú. Niektorí ľudia sa domnievajú, že je táto oblasť bránou do iného rozmeru, odkiaľ pochádzajú bytosti, ktoré sa premieňajú.

Všetko, čo o týchto bytostiach vieme, je zbierkou z mnohých správ, ktoré máme k dispozícii. Podľa popisu Navajov, ktorí ich spozorovali, majú žiarivé žlté oči. Pohľad na nich vyvolá aj v najstatočnejšom mužovi hrôzu. Úsek cesty číslo 163, ktorý vedie srdcom údolia Monument Valley v Navajskom kmeňovom parku, je krásny, ale taktiež preslávený podivnými spirituálnymi aktivitami.

Zdroj: topdesat legendsofamerica

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov