Zaujímavosti

Čudesné živočíchy, ktoré žijú v jazerách

čudesné živočíchy

videní: 1.8K

Medzi ľuďmi koluje množstvo príbehov o monštrách, ktoré sú podobné hadom žijúcich v jazerách a riekach rôznych krajín. Historky o Loch Ness zrejme poznáte už dôverne. Dodnes sú zaujímavé pre mladých i starších a po stáročia budia záujem a diskusie vedeckého sveta.

Podobná škótskej Ness je Chessie – dlhý, hadovi podobný tvor tmavej farby, ktorý býva od 19. Storočia spozorovaný v jazere ležiacom pri zátoke Chesapeak Bay v Spojených štátoch amerických. Jeho existenciu dosvedčujú zábery zachytené kamerami turistov, ktorí túto oblasť radi navštevujú a dúfajú, že sa im podarí zachytiť tajuplného hada. Iné správy pochádzajú o Chesii od vážených ľudí miestnej komunity, medzi očitými svedkami sú aj agenti FBI a CIA, či pobrežná stráž. Podľa ich výpovedí sa podarilo zostaviť vcelku podrobný popis tohto tvora: približná dĺžka tela 10 metrov, priemer zhruba 30 centimetrov, hnedý chrbát (vrch tela) s hrbom, ale nikto doposiaľ nebol schopný určiť, o aký druh sa jedná a či ide vlastne o hada. Niektorí ľudia, ktorí hada uvideli, sa vyjadrili, že by to mohol byť dinosaurí exemplár, ktorý prežil do súčasnosti.

Ďalší vodný had údajne obýva Champlainovo jazero na hranici štátov New York a Vermont. Prezýva sa champ a občas ho ľudia uvidia. Prvýkrát bol spozorovaný v roku 1609 pri ústí rieky Sv. Vavrinca. Zdá sa, že následne presídlil k Port Henry, kde ho osadníci prvýkrát spozorovali v roku 1819. Ako ďalší ho uvidel šerif okresu Clinton v roku 1883. Keď sa údajne v súčasnosti nachádza v Champlainovom jazere, láka množstvo dychtivých zvedavcov, aby ho aj oni uvideli na vlastné oči. Podarilo sa to napríklad aj Sandre Mansiovej, ktorá zviera dokonca vyfotografovala. Snímky analyzovali experti, ktorí následne potvrdili, že s fotografiou nebolo manipulované. Neskôr došlo k nepotvrdeným správam, že tento záhadný tvor bol spozorovaný po boku s podobným zvieraťom menšieho vzrastu. Tieto tvory vzbudzujú a zrejme aj v budúcnosti budú vzbudzovať údiv. Vyrieši sa nakoniec, o aké zviera ide?

Zdroj: t.aimg | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov