Zaujímavosti

Prekliatie indiánskeho náčelníka Kukuričné steblo – 2. Časť

Kukuričné steblo

videní: 2.5K

Po zajatí americkými osadníkmi náčelníkov Kukuričné steblo a Červeného jastraba, sa situácia začala vyhrocovať. Napriek tomu, s kukuričným steblom zaobchádzali nad očakávania. Dokonca im radil pri plánovaní taktiky proti Britom. Za niekoľko dní prišiel do pevnosti aj náčelníkov mladý syn Elinipisko, ktorý niesol správy pre otca. Pozrime sa spoločne, čo sa koncom 18. Storočia na území dnešného USA vlastne dialo a čo spôsobil nepremyslený čin osadníkov a aký mal vplyv na ďalšie udalosti územia Západnej Virginie.

Akonáhle Elinipisko prekročil hradby osadníkov, bol taktiež zajatý ako rukojemník. Krátko na to sa udalosti zvrtli k horšiemu. Niekoľko osadníckych vojakov sa vydalo na lov zvery, padli do indiánskej návnady a boli zabití. Akonáhle sa to osadníci v pevnosti dozvedeli, ich disciplína sa totálne prepadla. Vtrhli do zrubu, kde držali rukojemníkov, boli rozhodnutí všetkých povraždiť. Rozzúrená skupina nemala zľutovanie ani s indiánskym náčelníkom a ani s jeho synom. Pred očami otca Elinipiska zastrelili.

Táto vražda a zrada prijmeli Kukuričné steblo, aby predniesol mocnú kliatbu, ktorá ovplyvnila celé územie na viac než 200 rokov. Podľa legendy pred smrťou prehlásil: „Prišiel som do pevnosti ako váš priateľ a vy ma zavraždíte. Po mojom boku ste zavraždili aj môjho mladého syna. Za to nech na túto pôdu dopadne kliatba veľkého ducha. Nech na ňu padne mor, …).

Po tragickej udalosti poskytli Kukuričnému steblu riadny pohreb, bol uložený neďaleko pevnosti. Nenechali ho však odpočívať v pokoji, pozostatky dva krát vykopali a preniesli kvôli stavbe nových budov a pomníku – prvýkrát v roku 1840 a následne v roku 1950. Pokiaľ moc kliatby nestačil zaistiť dávny akt zrady, následne znesvätenie hrobu dozaista.

Oblasť sa stala známou ako Point Pleasant a takmer akoby navzdory prekliatia sa obyvatelia rozhodli postaviť pomník na počesť vojakov, ktorí Kukuričné steblo porazili v prvej bitke v roku 1774. A ešte len vtedy sa začali diať veci… Aj o tom sa dočítate v tretej časti Prekliatie náčelníka kukuričné steblo, kde celý príbeh vyvrcholí.

Zdroj: Zdroj: topdesat echo24

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov