Zaujímavosti

Extrémne telesné abnormality – Muž s dvoma hlavami

telesné abnormality

videní: 2.3K

V dnešnom príspevku si na mušku vezmeme telesné abnormality, ktoré sa vyskytujú na ľuďoch naprieč celým svetom.

Keď sa pozrieme do minulosti na rôzne zápisy o rôznych ľuďoch, dejiny nám potvrdia, že existujú jednotlivci, ktorí sa diametrálne líšia od ostatných následkom mimoriadnych telesných abnormalít. V minulosti sa im spoločnosť väčšmi posmievala a ubližovala im. Dnes sa našťastie takéto chovanie odsudzuje. Abnormality vždy vzbudzovali a vzbudzujú pozornosť. Z niektorých jedincov, ktorí „trpia“ podobnými telesnými abnormalitami sa stávali ale aj stávajú svojim spôsobom celebrity (ako príklad môžeme uviesť slonieho muža). V dejinách sa taktiež objavili prípady, ktorých existencia ostala veľkým tajomstvom. Pozrime sa na pár z nich.

Jedným z nich, Pasqual Pinon, dosiahol určitého stupňa slávy na začiatku 20. storočia. Tri roky bol hlavnou atrakciou cirkusu Sells-Floto ako muž s dvoma hlavami, čo je v podstate známa deformácia pod názvom craniopagus parasiticus. Jeho druhá hlava vyčnievala z temena lebky a bola o polovicu menšia než – nazvime to – normálna hlava. Podľa reklám, ktoré propagovali jeho turné, bol Pinon mexický robotník, a keď ho boje vyvolané rebelom menom Pancho Villa pripravili o živobytie, utiekol z vlasti a následoval vojská generála PErshinga do Texasu. Pinon hovoril, že sa jeho druhá hlava môže chovať nezávisle na tej prvej a že má vlastný zrak a chuť. Taktiež tvrdil, že až do svojich 20 rokov veku života mohla druhá hlava aj hovoriť. Následne však utrpel mozgovú príhodu, po ktorej druhá hlava znecitlivela a podľahla astrofii.

Lekárska veda o jeho tvrdeniach však pochybovala, pretože sa líšili od všetkého, čo bolo doposiaľ známe. Existovali síce ďalšie zaznamenané prípady ľudí, ktorí sa narodili s dvoma hlavami, ale nebolo známe, žeby ich mali vyvinuté podobným spôsobom. Vo veľmi vzácnych prípadoch, ku ktorým došlo ešte skôr, bola druhá hlava vždy spojená s temenom normálnej hlavy. Príkladom tohto tzv. zrkadlového efektu bol preslávený „dvojhlavý chlapec z Bengálska“ a neskôr taktiež Rebeca Martinezová, dievča z Dominikánskej republiky.

Je toho ešte veľa, čo o funkciách ľudského tela stále nevieme. O mozgu ani nehovoriac. Ľudské telo je jednou z najväčších záhad všetkých čias.

Zdroj: topdesat | pinimg

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov