Video

Zjavenie Panny Márie v egyptskom meste Zeitun, 1968

Zjavenie Panny Márie v egyptskom meste Zeitun, 1968

videní: 5.3K

Napriek tomu, že sa počas histórie mnoho ľudí stretlo s „nadprirodzenými“ javmi zoči voči a stali sa svedkom náboženských zjavení, len za niekoľko prípadov sa aktívne postavila cirkev či mali dostatočnú silu presvedčivosti, že donútili skeptikov k dôkladnému zamysleniu sa. Prípad v egyptskom meste Zeitun však ohromil viac ako milión ľudí, ktorí sa stali očitými svedkami zjavenia Panny Márie, ktorá sa vznášala nad tamojším kostolom.

Písal sa rok 1968. V egyptskom meste Zeitun sa postupne pred očami viac ako milióna ľudí zjavila Panna Mária, ktorá sa vznášala nad miestnym kostolom. Zjavenie sa zobrazovalo v rôznej dobe, niekedy dokonca nepretržite niekoľko hodín, a opakovalo sa takmer po celý rok. Jeho vzhľad sa menil noc čo noc a tým klesala pravdepodobnosť, že ide o dielo akéhosi optického klamu či o manipuláciu. Niektorý večer sa objavila celá postava Panny Márie, inokedy iba hlava. Niekedy jav sprevádzali vtáky považované za holubice mieru. Krúžili okolo a dokonca boli zachytené aj ich kontroverzné fotografie pri ich lete v kŕdli pripomínajúcom znamenie kríža. Verdikt kritickej prehliadky fotografií znel, že ide o skutočné vtáky a nie o časť zjavenia.

Zvesti o podivuhodnom jave sa šírili rýchlosťou blesku. Ľudia putovali až z miest tisícky kilometrov ďalekých, aby na vlastne oči uvideli zjavenie. Do Zeitunu prichádzali desaťtisíce pútnikov. Objavilo sa mnoho správ o zázračných uzdraveniach, zmrzačení začali chodiť a slepí začali vidieť. Najväčším zázrakom bol však pocit spolupatričnosti ľudí rôznych náboženstiev. V zemi ako je Egypt, kde po celé stáročia medzi jednotlivými náboženstvami panoval konflikt, obzvlášť.

Zjavenie pútalo svojou pozornosťou celý svet. Nielenže ho ľudia fotografovali, ale zjavenie bolo zachytávané aj televíziou. Fakt, že ho videlo toľko svedkov a bolo verejnosťou prijaté s takým veľkým súhlasom, ešte viac prispelo k jeho autentickosti. Sám vtedajší egyptský prezident Gamál Abdal Násir, dlhoročný prívrženec marxizmu, ktorý uznaním zjavenia nemal čo získať, ho uznal ako pravé.

Zdroj: YouTube | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov