TOP 10

TOP10: Najhlúpejšie svetové rekordy v histórii


videní: 6.5K

Svetové rekordy obvykle popisujú najúžasnejšiu a najmimoriadnejšiu aktivitu alebo výkon, aký bol kedy zaznamenaný. Môžu sa považovať za jedno z najväčších ocenení, ktoré môže človek v živote dosiahnuť. Existuje dokonca aj kniha, ktorá „zbiera“ a publikuje všetky typy svetových rekordov. Áno, hovoríme o Guinnessových rekordoch. Ale na tejto knihe je niečo zvláštne. Na rozdiel od obdivuhodných svetových rekordov, ktoré by sme zvyčajne našli vo svete umenia, vedy, techniky, strojárstva, architektúry a športu, Guinnessove svetové rekordy tiež obsahujú niektoré skutočne bizarné a hlúpe záznamy. V skutočnosti sú tak hlúpe, že ich málokto je ochotný skúsiť ich prekonať. 

10. Najväčší počet rotácií visiac z elektrickej vŕtačky

Rotácia-power-vŕtané záznamy

Tento výkon si pravdepodobne vyžaduje neuveriteľné množstvo sily hornej časti tela. Nikomu z vás by sme neodporúčali skúšať toto doma. Aktuálny rekord je 148 rotácií za minútu, ktorý dosiahla legenda známa ako Huy Giang.

9. Najväčší počet sviečok uhasených prdením

Prestávky-World-Record-Farting-

Niektoré svetové rekordy sú vskutku bizarné. Niektorí ľudia sú športovými hrdinami, zatiaľ čo iní sú géniovia vedy, ale každý má nejaký talent, len ho treba objaviť. Napríklad Filipínec Gerard Jessie má určite „jedinečný“ talent. Drží rekord pre najväčšie množstvo sviečok zhasnutých prdením: 5.

8. Najväčší počet podaných žalôb

jonathan-Lee-Richards-má-žaloval-over-4-000-podniky-and-jednotlivci-61864361

Jonathan Lee Richards žaloval viac ako 4 000 spoločností a jednotlivcov. V dôsledku toho drží svetový rekord v najväčšom počte podaných žalôb, vrátane žalôb proti Billovi Gatesovi a pápežovi Benediktovi XVI. Keď zistil, že drží rekord … hádajte čo? Áno, pokúsil sa tiež žalovať Guinnessa. Dúfajme, že proti nám nepodá žalobu za to, že sme ho zaradil do tohto zoznamu.

7. Záchodové dosky zlomené pomocou hlavy

463_3

Zdá sa, že niekto si myslel, že by bolo zábavné zistiť, či by sa dalo zlomiť záchodové sedadlo s použitím iba hlavy. Kevin Shelley drží svetový rekord za zlomenie najväčšieho počtu záchodových dosiek za jednu minútu pomocou svojej hlavy: 46.

6. Najväčší predmet, ktorý bol kedy odstránený z ľudskej lebky

16-13-610x440

Bodnutie nie je zábavný zážitok, najmä ak si bol bodnutý do hlavy. To znamená, že by si buď zomrel alebo by si utrpel veľké poškodenie mozgu. V roku 1998 bol americký muž menom Michael Hill bodnutý do hlavy nožom merajúcim cca 20 centimetrov. Mal to šťastie, že bodnutie prežil, a dokonca sa za to stal slávnym. Veď dosiahnúť obyčajné svetové rekordy môže ktokoľvek. Tento muž však v súčasnosti drží svetový rekord za odstránenie najväčšieho predmetu z ľudskej lebky. A to by nechcel nikto prekonať.

5. Svetové rekordy v konzumácii kovu

Michel_Lotito

Michel Lotito, ktorý zomrel v roku 2007 vo veku 57 rokov, bol známy tým, že počas svojho života zjedol deväť ton kovu. Medzi jeho „jedlá“ patrilo napríklad celé lietadlo Cessna 150. Nie je prekvapením, že Lotito trpel Pica, chorobou, ktorá ho prinútila túžiť po jedení nepotravinových predmetov, ako sú špina a sklo.

4. Čuchanie najväčšieho počtu nôh a podpazuší

 svetové rekordy

Normálny človek nemá rád zápach, najmä zápach tela. To tiež vysvetľuje, prečo sa okolo výrobkov, ktoré sú navrhnuté tak, aby ti dobre voňali, točí odvetvie v hodnote miliárd dolárov. Aby sa však tieto výrobky mohli otestovať, musia niektorí zamestnanci vykonať testy na vôňu. Laborantka Madeline Albrecht má „vyznamenanie“ v držaní svetového rekordu v ovoňavaní podpazuší a chodidiel, čo zaznamenala počas svojej 15-ročnej kariéry v Hill Top Research Laboratories v Cincinnati v štáte Ohio. Odhaduje sa, že toto chúďatko očuchalo zhruba 5 600 nôh. Tiež ovoňala „neurčitý“ počet podpazuší; to znamená, že budeš pravdepodobne musieť oňuchať najmenej 6 000 podpazuší, aby si sa dostal k jej „mýtickému“ rekordu.

3. Najľahšia žena všetkých čias

Lucía_Zárate

Lucia Zarate z Mexika bola Guinnessovou knihou rekordov označená za najľahšiu ženu, ktorá kedy žila. Zarate vážila iba 2,1 kg a vysoká bola iba 53 cm a bola tým najľahším a jedným z najnižších ľudí, ktorý kedy kráčali po tejto planéte.

Aby bolo možné získať predstavu o tom, ako maličká skutočne bola, jej lýtko bolo sotva hrubšie ako palec priemerného dospelého muža. Zomrela na podchladenie, keď jej cirkusový vlak uviazol v snehu v pohorí Sierra Nevada v roku 1890.

2. Najväčší obličkový kameň

 kidneystone3_1243322c

Obličkové kamene nie sú zvyčajne väčšie ako golfová loptička. A aj to sa považuje za veľmi veľké. Ale vždy existuje výnimka z pravidla, najmä ak ide o svetové rekordy. V roku 2009 bol mužovi v Maďarsku s menom Sandor Sarkadi odstránený kameň s hmotnosťou 1,13 kilogramu; mal veľkosť kokosu.

Najťažší plášť zo včiel

najťažšie-plášť-of-včiel-portrait_tcm25-413906

Možno sa ti nebude páčiť, keď okolo teba budú bzučať alebo keď niekde na tvojom pozemku založia úľ (alebo keď ťa bodnú), ale pravdou je, že nemôžeme žiť vo svete bez včiel. Väčšina ľudí sa od nich však drží v bezpečnej vzdialenosti. Toto „nepísané pravidlo“ zjavne neplatí pre Ruana Liangminga. Tento Číňan v súčasnosti drží rekord v tom, že sa na neho nasadalo najviac včiel. Bol pokrytý zhruba 637 000 včelami, ich celková hmotnosť bola približne 63,5 kg.

Zdroj: List25 topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov