Zaujímavosti

Japonský záhadou opradený ostrov Yonaguni 1. časť

Japonský záhadou opradený ostrov Yonaguni 1. časť

videní: 2.1K

Písal sa rok 1985. V Japonsku bola úplnou náhodou objavená záhada, ktorá vedecký svet udivuje dodnes. Japonský prevádzkovateľ námornej potápačskej turistiky Kihachiro Aratake sa odchýlil od svojej pravidelnej trasy do vôd okolo ostrova Yonaguni v blízkosti Okinawy. V hĺbke asi 30 metrov pod hladinou našiel podivný útvar, ktorý mu po ďalšom výskume pripomínal pyramídu postavenú ľudskými rukami. A presne na tento objekt, ktorý je predmetom mnohých dohad, sa spoločne pozrieme v rámci tohto článku.

Od tohto objavu v roku 1985 sa nález pri Yonaguni stal predmetom rozsiahlych odborných kontraverzií. Odborníci sa nedokázali zhodnúť, či sa jedná skutočne o stavbu, za ktorou stojí človek. Odborníci tvrdili, že sa môže jednať aj o pozoruhodný prírodný útvar. Keby sa však potvrdilo, že ide o dielo človeka, malo by to nesmierny dopad na doterajšie poňatie dejín. Vedci sa zhodujú, že pobrežná hranica v tejto oblasti vznikla po zdvihnutí hladiny oceánu prinajmenšom pred 10 000 rokmi. Po skončení poslednej doby ľadovej došlo k výraznej zmene tvaru Zeme. Odborníci sa domnievajú, že hladiny oceánov sa plynutím času zdvihli až o 30 metrov. To znamená, že všetky civilizácie existujúce vtedy v dodnes zaplavených oblastiach by boli zničené, zaliate stúpajúcou vodou a všetky stopy po nich by ostali skryté.

Vedcov privádza do úžasu aj to, že spozorovali zhodné znaky medzi novo objavenou architektúrou a podobnými objavmi na súši – konkrétne na pobreží Peru. Avšak aj tie najstaršie peruánske stavby vybudované národom Močikov (o ktorých sme na našom portáli už taktiež písali, pozn. red.) sú nanajvýš 2 000 rokov staré a skok medzi nimi a hypotetickými staviteľmi pyramíd pri Yonaguni predstavuje mnoho tisíc rokov. Podmorské fotografie ukazujú, že na záhadnom objekte existujú rampy, terasy a schody. Americkí geológovia dokazujú, že sa jedná len o prírodné útvary, zatiaľ čo ich japonskí kolegovia tvrdia, že stavba nesie znaky opracovania náradím a ďalšie zásahy.

Možno už ďalšie výskumy vyriešia mnoho nezodpovedaných otázok. Existujú však aj ďalšie teórie a zaujímavosti o tomto záhadnom objekte, o ktorých sa dočítate v 2. časti článku Japonský záhadou opradený ostrov Yonaguni.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov