Zaujímavosti

Prekliate miesta: Kostoly a paranormálne javy. Baltimore

Prekliate miesta: Kostoly a paranormálne javy. Baltimore

videní: 1.6K

V predchádzajúcich dvoch článkoch z edície Prekliate miesta – Kostoly, sme vám priniesli miesta v starom dobrom Anglicku, na ktorých sa zachytávajú nadprirodzené javy ako na bežiacom páse. Ich dôkazom sú aj snímky, ktoré ukazujú niečo, čo sa racionálne vysvetliť nedá. A to častokrát ani pomocou najnovších softwarov na odhalenie „manipulácie“ s pôvodnými snímkami. Tentokrát sa pozrieme za Atlantik do Spojených štátov, kde taktiež existuje množstvo podivných zjavení. Poďme na to.

K asi najlegendárnejšiemu zjaveniu došlo vo westministerskom presbyteriánskom kostole v Baltimore. Písal sa rok 1786, keď sa členovia kostolného výboru rozhodli zriadiť za hranicou mesta, v mieste niekdajšieho broskyňového sadu, vojenský cintorín. Neuplynulo veľa času a chvála pokoja a krásy tohto miesta sa preslávili v celom okolí. A to aj medzi zámožných občanov, ktorí si sem okamžite nechávali stavať veľkolepé hrobky pre svojich zosnulých. Nechýbalo medzi nimi 24 generálov, 4 kongresmanov a v neposlednej rade taktiež svetoznámy básnik Edgar Allan Poe.

Behom prvej polovice 19. storočia zažil Baltimore vzrast počtu obyvateľov a museli sa urobiť patričné zmeny. Mesto si vyžadovalo množstvo nových budov a stavalo sa aj za hranicami niekdajšieho mestečka. Inak tomu nebolo ani v okolí wesministerského kostola.

Čas bežal ďalej a cintorín, ku ktorému boli vybudované katakomby pre pozostalých, postupne chátral. Pridali sa k tomu vandali a vykrádači hrobov. Deti ho premenili v ihriská, dokonca pobehovali s lebkami mŕtvych. Možno práve tieto udalosti stoja za tým, že sa na tomto mieste objavujú aj iné ako živé bytosti.

Z duchov, ktorí sa v okolí údajne objavujú, patrí ten najčastejšie sa objavovaný – Lucii Watsonovej Taylorovej, pochovanej v roku 1816 v mladom veku – keď zomrela, mala len 16 rokov. Existuje viacero svedkov, ktorí nezávisle od seba zhodne tvrdili, že dievča kľačalo pri modlitbe pri svojom hrobe.

Medzi inými sa tu objavuje aj tajomný muž. Hlavu a tvár mu skrýva mäkký čierny klobúk a hodvábny šál a v ruke drží palicu. Je zaujímavé, že sa objavuje každoročne v deň narodenín Edgara Allana Poea. Žeby to bol duch svetoznámeho básnika.

Zdroj: Flickr | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov