Zaujímavosti

Strašidelné domy: Raynham Hall v Norfolku

Raynham Hall

videní: 2.0K

Prinášame vám v poradí tretiu časť o domoch, v ktorých sa dejú nadprirodzené javy. Tieto domy fascinujú nie len miestnych, ale ročne prilákajú aj množstvo turistov. Keďže sa v týchto domoch a v ich blízkom okolí dejú prazvláštne veci, ktoré sa častokrát len veľmi ťažko vysvetľujú logickým myslením, prinášame tieto miesta aj vám – našim čitateľov. V tomto článku sa pozrieme do Anglicka – do sídla obývaného duchom, ktoré nesie názov Raynham Hall a nachádza sa v Norfolku.

Po predkoch zdedený dom markízy z Townsendu navštevuje nepokojný duch prezývaný Hnedá dáma. Behom posledných 170 rokov bola viackrát spozorovaná. A to nie je všetko. Raz bola dokonca zachytená na filme. Existuje domnienka, že duch je zjavením Dorothy Walpoleovej, sestry sira Roberta Walpolea, prvého ministerského predsedu, ktorý býval na čísle 10 na Downing Street.

Dorothy, podobne ako kedysi Amy Robsartová, o ktorej sme písali v druhej časti článku Strašidelné domy, trpela necitlivým zaobchádzaním svojho muža, ktorý prevzal opateru nad ich deťmi, keď sa u nej začali objavovať prvé príznaky psychických problémov. Nešťastná žena bola uväznená na prvom poschodí v spálni. Podobne ako Amy, aj Dorothy zomrela následkom nehody, keď spadla zo schodov. Zjavenia ducha Dorothy sú potvrdené, dokonca aj ľuďmi, ktorí na nadprirodzené javy neveria.

Jedným z „neveriacich“ bol aj dôstojník kráľovského námorníctva Frederick Marryat. Písal sa rok 1835. Frederick býval presne na tejto adrese. A presne v tej izbe, kde bola Dorothy uväznená v posledných dňoch pred smrťou. Marryat okamžite zavrhol tvrdenie, že v dome straší. Prvé dve noci ho v jeho úsudku podporovali. Zvrat však prišiel v noci číslo 3.

Keď sa traja priatelia večer vracali do domu, prekvapila ich žena vchádzajúca do Marryatovej spálne. Frederick na ňu vykríkol, varovanie však ignorovala a tak vytiahol zbraň.  Marryat na ňu vystrelil a keď sa dym rozptýlil, po tele neostalo ani stopy. Jediným dôkazom, že na neznámu bolo vystrelené, ostala diera v stene.

Po sto rokoch na tomto mieste, vznikla fotografia – jedna z najslávnejších, ktorá zachytáva ducha. Jeden zo snímkov reportéra Country life jasne zachytával siluetu ženy, ktorá zostupuje po schodisku. Skeptici podrobili snímku skúmaniu pravosti, podvrh sa však nepreukázal. Duch životom zničenej ženy aj naďalej blúdi v okolí schodiska, kde Dorothy zastihla smrť.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov