Luxusný život

Jedného dňa by sme mohli lietať na Porsche aj mimo vyhradenej vozovky


videní: 1.7K

Spoločnosti Porsche, Boeing a Boeing Aurora Flight Sciences aktuálne vyvíjajú prototyp elektrického lietadla, ktoré by bolo schopné lietať, vzlietať aj pristávať vertikálne.

Budú vedieť vozidlá Porsche lietať? Nemecká automobilka minulý týždeň oznámila, že sa spojili so spoločnosťou Boeing memorandum, aby preskúmali trh prémiovej leteckej mobility a rozšírili (ak to bude možné) mestskú dopravu do vzdušného priestoru.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt flying porsche

Porsche sa neustále snaží rozširovať svoje pole pôsobnosti ako výrobca športových automobilov a má v pláne stať sa vedúcou značkou prémiovej mobility. Z dlhodobého hľadiska by to znamenalo prechod do tretej dimenzie v cestovaní. Kombinácia najsilnejších stránok dvoch popredných svetových spoločností by tak mohla osloviť väčší segment zákazníkov na trhu budúcnosti.

Obidve spoločnosti plánujú zostaviť medzinárodný tím s cieľom posúdiť aspekty mestskej leteckej mobility vrátane toho, či v blízkej budúcnosti dôjde k životaschopnému trhu pre luxusné lietajúce autá.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt flying porsche

Určite si aj vy spomínate na kreslené rozprávky a staré filmy, kde sa budúcnosť javí ako lietajúca. Autá z nezmyselnými nafúknutými oknami a zasúvacím podvozkom – možno to tak nakoniec naozaj bude!

Štúdia spoločnosti Porsche Consulting, ktorá sa uskutočnila minulý rok, naznačuje, že trh mestskej leteckej dopravy sa po roku 2025 otvorí. Dúfame, že letecká mobilita nakoniec ponúkne cestujúcim rýchlejšie a efektívnejšie možnosti prepravy ako “pozemské” dopravné prostriedky.

Dcérska spoločnosť Porsche, Boeing a Boeing Aurora Flight Sciences vyvíjajú prototyp elektrického elektrického lietadla, ktoré by bolo schopné vzlietnuť a pristávať vertikálne.

Spoločnosť tiež tvrdí, že takéto vznášajúce sa vozidlo nevyjde zákazníkov celý majland. Ale, úprimne povedané, čo je pre Porsche nie príliš vysoká cena? Stačí sa pozrieť na nový model 911, ktorý teda lacný určite nie je. A pritom toto je budúcnosť Porsche.

Načrtnutú snímku, ktorá je uvedená vyššie, by sme mohli prirovnať k niečomu podobnému ako 911-stka, ktorá má ale navyše krídla a motory lietadla. Znamená to, že v koncernovej rodine vznikne prevratný model lietajúceho vozidla? Alebo si Porsche nechá všetky zásluhy pre seba?

Každopádne, pre nemeckého výrobcu luxusných športových automobilov by to znamenalo prevrat v globálnej sfére. Aj keď budúca cena možno niekoho zarazí, 100 %-ne sa nájde niekto dostatočne zásobený peniazmi, kto si túto stíhačku obstará.

 

Zdroj: Forbes | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov