Filmtoro.sk

TOP 10 filmov, ak ste si zamilovali Stranger Things


videní: 3.5K

Tri série Stranger Things sú za nami. Pokiaľ však hľadáte niečo podobné vo filmovom svete, prinášame vám TOP 10 filmov, ktoré vás zaručene dostanú. Koniec-koncov, niektoré z nich slúžili bratom Dufferovcom ako inšpirácia.

10) To

Výborný horor podľa románu Stephena Kinga nám predstavil sedem odvážnych detí a verných priateľov, ktorí musia vybojovať súboj s desivým zlom v podobe klauna Pennywisea (Bill Skarsgard), ale aj s vlastnými vnútornými strachmi. Prvý diel sa stal hitom a okrem strašidelnej atmosféry divákov zaujal aj nostalgickou atmosférou 80. rokov a skvelou chémiou medzi mladými hercami. Druhý diel dorazí do kín v septembri tohto roku.

9) Pri mne stoj!

Ďalšia výborná adaptácia novely Stephena Kinga. V centre príbehu sú štyria chlapci, ktorí sa vydávajú na dobrodružný výlet do lesov v okolí mestečka Castle Rock, aby tu našli mŕtvolu mladého chlapca. Táto cesta však zmení životy každého z nich. Nádherný, ľudský a melancholický výlet do detstva je plný emócií, silných scén a fantastických hereckých výkonov ústrednej štvorice. Právom jedna z najlepších kingovských adaptácií.

7) Super 8

Skvelý sci-fi film J. J. Abramsa rozpráva o skupine školákov, ktorí nakrúcajú amatérsky horor. Priamo uprostred natáčania záverečnej scény sa však stanú svedkami nehody, ktorá do mestečka vypustí niečo záhadné. Super 8 je skvelé dobrodružstvo s podmanivou atmosférou, výbornými hereckými výkonmi a sympatickými postavami. Abrams sa síce netají inšpiráciou kultovými dielami Stevena Spielberga (najmä E. T. Mimozemšťanom), avšak dokáže byť originálny a sympaticky svoj.

6) Summer of 84

Solídna dávka atmosféry 80. rokov skĺbená s temnejšími thrillerovými tónmi. Partia kamarátov má podozrenie, že ich sused je hľadaným sériovým vrahom. Pohodové letné dobrodružstvo sa však postupne začne zlovestne meniť. Snímka balansuje na rozhraní nevinného, pohodového letného filmu plného nostalgie a thrilleru. Tvorcom sa tieto polohy podarilo skĺbiť na výbornú a výsledkom je pozoruhodný film, ktorý by ste si nemali nechať ujsť.

5) Super Dark Times

Super Dark Times je pravdepodobne najtemnejším filmom z nášho výberu, avšak za pozornosť rozhodne stojí. Debut Kevina Phillipsa rozpráva príbeh niekoľkých tínedžerov. Ich dospievanie je na prvý pohľad úplne klasické, ale kvôli jednej nehode sa všetko zmení. Super Dark Times je mrazivý a sústredený thriller, podporený skvelými hercami a atmosférou, ktorá vás pohltí. Dajte mu šancu.

4) E.T. – Mimozemšťan

Klasika z dielne Stevena Spielberga o dobráckom mimozemšťanovi, ktorého zachraňuje skupina detí pred zlými vládnymi agentmi. Dnes ide o zaslúženú klasiku a pokiaľ ste ju nevideli, tak to okamžite napravte. Je pravdou, že miestami môže E. T. na dospelého diváka pôsobiť až príliš sentimentálne, avšak ako celok dodnes nestratil nič zo svojej pôsobivosti.

Zaujíma ťa, čo sa nachádza na prvých priečkach? Dozvieš sa to na tomto linku. 

Tento článok vznikol v spolupráci s portálom zabývajúcim sa streamovacími službami a legálnym obsahom na internete Filmtoro.sk

Ak ťa zaujíma aktuálne dianie na platformách ako je Netflix, HBO, Prime Video a mnoho ďalších, sleduj našu facebookovú stránku, kde nájdeš tie najčerstvejšie novinky zo sveta streamovacích služieb.

Zdroj: topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov