TOP 10

Tieto vychytávky ťa okamžite prenesú do roku 3018

vychytávky

videní: 2.8K

Pred 10 rokmi nám stačili obyčajné telefóny a zhruba tak pred 25 sme si ešte stále písali papierové dopisy. Dnes je však úplne iná doba a nestačia nám ani tie najnovšie telefóny, ktoré obsahujú aplikácie takmer na všetko, na čo si len spomenieme. Napriek tomu nás inžinieri neprestávajú prekvapovať svojimi najnovšími vynálezmi. Tieto vychytávky, ktoré ti dnes ukážeme, ťa prenesú v priebehu momentu do roku 3018. Niektoré z nich už existujú, ostatné sú projekty na ktorých sa pracuje.

Tieto vychytávky ťa okamžite prenesú do roku 3018:

Toaleta pre mačku s funkciou samočistenia

Najlenivejší (respektíve najprogresívnejší) majitelia mačiek si už kúpili automatické toalety pre svojich domácich miláčikov. Táto plne automatická toaleta vie, ako má s odpadom nakladať. Majiteľ tak nespraví nič, iba ju otvorí, vyberie vrecúško a to vyhodí do koša. Takáto sranda je už momentálne v predaji a stojí 450 €.

Moderná hula hoop obruč

Je ťažké si predstaviť individuálne športové a fitness postupy v 21. storočí bez špeciálnych prístrojov a nástrojov. Hula hoop nadšenci z USA nainštalovali do obyčajnej obruče snímače a vznikla z toho „chytrá“ obruč. Inteligentná obruč sleduje intenzitu tréningu a odosiela výsledky do tvojho telefónu. VHOOP má režim tréningu a režim súťaže s globálnymi hodnoteniami a zoznam najlepších používateľov.

„Smart kondóm“

Spoločnosť British Condoms predstavila svetu svoj najnovší vynález. „Inteligentný kondóm“, nazývaný i.Con. Vyzerá ako fitness náramok, ale je určený pre inú časť tela a meria rôzne aktivity. Nedokáže však zabrániť tehotenstvu alebo šíreniu ochorenia, ale jeho tvorcovia pracujú na tom, aby to napravili. Senzory monitorujú aktivitu počas pohlavného styku – trvanie, intenzitu a rýchlosť pohybu, taktiež najpopulárnejšie polohy, teplotu orgánov a množstvo spálených kalórií.

Kufor, ktorý ťa bude nasledovať

To sa hodí najmä pre tých, ktorí často cestujú a už ich nebaví vláčiť sa s kuframi. Spoločnosť ForwardX vynašla špeciálny kufor, ktorý môže nasledovať jeho majiteľa. K jeho ovládaniu nepotrebuješ žiadne joysticky ani ťažké príkazy. Ku kufru dostaneš inteligentný náramok, ktorý si dáš na ruku a kufor za teba spraví to ostatné. Kufor sa zatiaľ sériovo nevyrába a cena za neho ešte nebola oznámená.

Robotické včely

Spoločnosť Walmart požiadala o patent na vytvorenie robotických včiel. Spoločnosť aktívne podporuje ochranu životného prostredia. Podľa inžinierov môžu takéto robotické včely vykonávať všetky funkcie skutočných včiel. Nedokážu však vyrábať med. Avšak kto vie, čo príde v budúcnosti? V blízkej budúcnosti sa tak spoločnosti môže podariť ušetriť množstvo rastlín a rozvinúť poľnohospodárstvo v rôznych častiach sveta.

Inteligentný úľ

Pred niekoľkými rokmi si niektorí podnikatelia z Austrálie zaregistrovali špeciálny patent na inteligentný úľ, ktorý je veľmi ľahko použiteľný. Môže byť umiestnený aj na vyššom mieste a okrem toho, že v ňom budú včely, ti zaručí aj automatické extrahovanie medu. Projekt zapôsobil na užívateľov jednej crowdfundingovej platformy – nazbierali sa potrebné peniaze na výrobu takýchto úľov.

Nočné osvetlenie pre toaletu

Pri pohľade na niektoré vynálezy si určite povieš: „Prečo som to nevymyslel ja?“. Jedným z takýchto vynálezov je aj nočné osvetlenie toalety IllumiBowl – veľmi jednoduchá lampa. Je umiestnená pod okrajom toalety a rovnomerne osvetľuje celý priestor okolo nej. Predstavte si, že nemusíte stále zapínať svetlo, keď idete na záchod.

Vreckový skener

Ak máš záujem o zdravé stravovanie a životné prostredie okolo teba, vreckový skener LinkSquare je určite určený pre teba. Toto zariadenie ti pomôže skontrolovať všetko okolo teba – potraviny, kvapaliny a iné materiály. Je to veľmi dobrý nápad, najmä v kuchyni, počas nakupovania alebo cestovania. Skener ti môže dať napríklad informáciu, že jedlo ktoré sa chystáš zjesť je naozaj čerstvé. Technológia sa neustále vyvíja a my veríme, že sa raz dostane do našich telefónov.

Maska, ktorá zastaví chrápanie

Čínska spoločnosť VVFLY dlhodobo študuje problémy ľudského spánku. Vývojári sa pokúsili vytvoriť gadget, ktorý by zlepšil kvalitu spánku a vyriešil problém s chrápaním. Podľa výrobcu, vďaka špeciálnym vibráciám, ich inteligentná maska dokáže normalizovať tieto problémy. Dúfajme  teda, že ich maska už nie je iba prototypom a že sa čoskoro dostane k ľuďom.

Maska, vďaka ktorej ostanú tvoje konverzácie tajné

Tento prístroj sa volá Hushme, vyzerá divne, ale poslúži perfektne. Vďaka tomuto zariadeniu môžeš telefonovať a nikoho pri tom nerušiť. Myslím, že každý z nás by to určite sem tam využil. A áno, tento prístroj dokáže napodobňovať hlas Darth Vadera.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov