Zaujímavosti

Zaplávali by ste si v sklenenom bazéne, ktorý sa vznáša nad nórskymi fjordami?

bazéne

videní: 2.3K

Hlavným účelom hotelov je poskytovať pohodlné ubytovanie a ďalšie služby cestujúcim a tým, ktorí hľadajú relax v ubytovaní. Tento hotel vám navyše ponúkne kúpanie v sklenenom bazéne, ktorý je viac vzrušujúci ako relaxačný.

Tento butikový hotel postavený na kraji útesu vám prinesie viac ako oddych adrenalín. Ide o koncept navrhnutý architektonickým dizajnérskym štúdiom Hayri Atak. Celé je to vlastne o tom, využiť kraj útesu ako hotel v meste Rogland.

hayri atak cliff concept boutique hotel cantilevered pool

Preikestolen je strmý útes, ktorý sa týči 604 metrov nad fjordami Lysefjorden. Na jeho vrchole je rovná plocha s rozmermi približne 25 x 25 metrov. Táto strana mesta je populárnou turistickou atrakciou nachádzajúcou sa v Roglande v Nórsku. Nasnímané fotografie tohto pútavého miesta a pohľadu na Preikestolen inšpirovali zakladateľa ateliéru, aby navrhli útesový boutique hotel.

„Aj keď som tam nebol, vďaka fotografiám som zažil adrenalín, ktorý cítite na okraji,“ povedal Atak. „Potom som sníval o tom, že budem raz žiť za hranicou tohto útesu. Jednoducho som len chcel, aby ma myšlienka inšpirovala, a stalo sa.“

hayri atak cliff concept boutique hotel hovering glass pool

Na základe návrhu bude prístup do deväť apartmánového hotela z vrcholu útesu. Vchod by sa zároveň dvojnásobne zväčšil a bola by z neho vyhliadková plošina. Na pravej strane útesu budú vybudované salóniky a izby pre hostí, aby si skutočne užili významný dych berúci zážitok hotela.

Ba čo viac, paluba pri bazéne je vybavená konzolovým skleneným dnom, takže sa vlastne vznáša nad nórskymi fjordami. Hostia, ktorí budú odhodlaní zažiť dobrodružstvo, môžu v tomto bazéne plávať a zároveň sa pozerať cez číru vodu do 2000 metrov rozsiahleho fjordu.

hayri atak cliff concept boutique hotel norway

Pri pohľade na fotografie sa zdá, že tento hotel určite nebude pre slabé povahy. Pre niekoho, kto hľadá elektrizujúcu energiu a dobrodružstvo by sa tento útesový hotel mohol stať skutočnosťou. Je síce možné, že z toho plánu zostane navždy len koncept kvôli rizikám, ktoré by sa pri stavbe vyskytli.

Každopádne už len myšlienka na takéto niečo je vskutku obdivuhodná a zaujímavá. Išli by ste si do takéhoto bazéna zaplávať?

 

Zdroj: Awesomeinventions topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov