Zaujímavosti

Kráľovná Alžbeta: 10 najdrahších vecí, ktoré vlastní britská kráľovná

Kráľovná Alžbeta: 10 najdrahších vecí, ktoré vlastní britská kráľovná

videní: 8.8K

Najdôležitejšou hlavou rodiny a aj Britského kráľovstva je kráľovná Alžbeta II. TOP10 ti ukáže 10 najdrahších vecí, ktoré vlastní britská kráľovná Alžbeta.

Osobná hodnota kráľovnej je údajne 530 mil. dolárov. To však nie je nič v porovnaní s jej celkovým bohatstvom. Tu je rebríček TOP 10 drahých vecí, ktoré vlastní kráľovná.

10. Jej šatník – kráľovná si v priebehu svojho života nahromadila naozaj kopec dizajnérskych kúskov. Obľubuje napríklad Launer kabelky, ktoré stoja v priemere od 2 do 4 tisíc dolárov za jednu. A má ich desiatky, možno aj stovky. Jej slávne kúsky oblečenia dokonca putujú po Veľkej Británii na výstavy. Jej obľúbeným dizajnérom bol Norman Hartnell, ktorý vytvoril aj jej svadobné šaty. V šatníku má kráľovná aj šaty zdobené šperkami a niektoré stoja milióny.

Kráľovná

9. Zbierka známok – kráľovná má jednu z najväčších zbierok známok na svete. Kráľovská zbierka začala vznikať za kráľa Georga V. Teraz má kráľovská rodina 6 zberateľov, ktorí sa starajú o ich zbierku. Celková hodnota kolekcie by sa merala na milióny.

Kráľovná

8. Yorubský trón – tento trón bol darom od Nigérijskej kráľovskej rodiny v roku 1956. Trón je znakom bohatstva v Nigérii. Tento konkrétny je neoceniteľné umelecké dielo. Zaujímavé je, že kráľovná tiež vlastní slona, ktorého jej darovali ľudia z Cameroonu v roku 1972.

Kráľovná

7. Tunelový vrták – ďalší podivný a drahý dar, ktorý dostala kráľovná. Jej tunelový vrták je jeden z mála na svete a váži 1000 ton a meria okolo 150m. Posledná traťová línia v Londýne je pomenovaná Elizabeth Line.

Kráľovná

6. Autá – Alžbeta II. má k dispozícii radu veľmi drahých vozidiel. Rada jazdí vo svojom Bentley, ktoré je nepriestrelné. Má tiež niekoľko áut značky Rolls Royce, Jaguar, Range Rover a jej obľúbené – Land Rover Defender. Cena tejto kolekcie automobilov sa odhaduje na 12 miliónov dolárov.

Kráľovná

5. Jachta – kráľovná stále vlastní vyradenú HMY Britannia, teraz slúži ako súčasť múzea v Škótsku. Vo svojej dobe táto loď precestovala cez milión námorných míľ po celom svete. Za posledných 20 rokov kráľovná nevlastnila žiadnu aktívnu loď. To sa má ale zmeniť. Nová Britannia má stáť 100 miliónov libier.

Kráľovná

4. Súkromná kolekcia umenia – Alžbeta II. vlastní najväčšiu súkromnú kolekciu umenia na svete. Kráľovná má vo svojej zbierke skutočné skvosty. Niektoré jej diela sú verejne vystavované. Dokonca sa v jej zbierke nájdu aj diela od slávnych maliarov ako Leonardo Da Vinci či Rembrandt.

Kráľovná

3. Nehnuteľnosti – samozrejme, hlavnou rezidenciou kráľovnej je Buckinghamský palác (hodnota 3 miliardy dolárov). Osobne však vlastní aj Balmoral – rozľahlý škótsky zámok v hodnote 150 miliónov dolárov. Okrem toho vlastní aj Sandringham (hodnota 65 mil. dolárov), Gatcombe park, Kensington, Windsor a mnoho ďalších menších rezidencií.

Kráľovná

2. Kráľovské klenoty – viac ako 300 kúskov. 98 brošní, 46 náhrdelníkov, 37 náramkov, 34 náušníc, 15 diadémov, 14 hodiniek a 5 príveskov. Údajne vlastní aj 3106 karátový diamant v prsteni. Veľa šperkov je k dispozícií na výstavách. Kráľovná však vlastní aj obrovskú klenotnicu s veľkosťou ľadovej plochy pod Buckinghamským palácom. Korunné šperky majú údajne hodnotu niekoľko miliárd.

Kráľovná

1. Pôda – vlastníctvo kráľovnej je jedna vec, jej krajina je vec druhá. Šokujúce je, že kráľovná Alžbeta II. je najväčším vlastníkom pôdy na svete. Údajne má nárok na 6,6 miliardy hektárov pôdy. To je asi šestina sveta. Avšak jej “vlastníctvo” je dosť nevymáhateľné. To nič nemení na tom, že táto pôda má hodnotu 33 biliónov dolárov.

Kráľovná

Zdroj: YouTube topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov