Zaujímavosti

Britským nevestám bude radiť špecialista na boj s menejcennosťou

Britským nevestám bude radiť špecialista na boj s menejcennosťou

videní: 1.9K

Anglickým nevestám sa ponúka nová príležitosť, ako sa zbaviť aspoň čiastočne stresovej záťaže spojenej s ich veľkým dňom. Gok Wan, renomovaný módny návrhár z Londýna je totiž vyhlásený tým, že dokáže akejkoľvek žene zahnať chmúry zo svojej postavy a vybrať tú ideálnu svadobnú róbu, v ktorej bude vyzerať a cítiť sa úplne skvele. So štábom TLC sa vybral do severozápadného anglického grófstva, aby tu natočil ďalší zo série spin-offu obľúbenej série Ako si vybrať správne šaty: Lancashire (Say Yes to the Dress: Lancashire), ktorý budú fanúšikovia môcť sledovať v premiére od 14. júla 2019 o 21:00. Čo môžu miestne nevesty od excentrického guru s britsko-čínskymi koreňmi očakávať?

Štyridsaťštyriročný fashion designer Gok Wan pochádza pôvodom z Leicesteri, väčšina jeho profesijnej dráhy bola ale dlhé roky spätá s Londýnom. Už na prvý pohľad je jasné, že tento potomok britskej matky a hongkonského prisťahovalca je vskutku renesančný človek. Okrem navrhovania oblečenia sa preslávil aj ako kuchár špecializujúci sa na ázijskú kuchyňu, televízny moderátor alebo DJ so záľubou v house hudbe. Nesmieme zabúdať ani na jeho pôsobenie čoby de facto motivačného rečníka, čo úzko súvisí s peripetiami osudu, ktorými si musel prejsť už v ranom detstve a v období dospievania.

Život v provinčnej anglickej dedinke nebol k mladému Gokovi milostivý. Už pri práci v reštaurácii svojich rodičov sa stal obeťou šikany zo strany rovesníkov. K tomu prispelo predovšetkým niekoľko faktorov – okrem toho, že bol zmiešaného pôvodu, trpel navyše v tejto dobe enormnou obezitou, čo v kombinácii s jeho výškou tvorilo terč pre nenávisť okolia. Fakt, že už od útleho veku vedel, že je gay, celej situácii neprispieval. Vždy ho lákala kariéra na poli voľného umenia, na ktoré sa zameral  aj počas štúdia. Keď sa v 20 vrátil späť domov, stala sa pre neho obezita výzvou, s ktorou sa musel vysporiadať. Nasadil rapídnu diétu, kedy prežíval iba na mede a ovocí, v kombinácii s 50 laxatívmi denne. Tento náročný proces sa ale podpísal na jeho mentálnom rozpoložení: “V dospievaní som si mnoho rokov myslel, že všetci sú lepší ako ja. Často ma prepadali myšlienky na samovraždu, nevidel som žiadne iná východisko. Zabiť sa bolo to jediné, čo dávalo nejaký zmysel.” Keď sa mu ale schudnúť podarilo, rozhodol sa, že už sa znovu takto cítiť nebude, a že urobí maximum pre to, aby pomohol tým, ktorí s podobnými pocitmi zvádzajú každodenný súboj. Na sebadiagnózu u detí i dospelých začal verejne upozorňovať, podarilo sa mu ju dokonca nastoliť ako téma v konzervatívnej spoločnosti ostrovného kráľovstva.

Prvýkrát na televízne obrazovky vstúpil s reláciou How to Look Good Naked, kde sa snažil rozbíjať predsudky a motivovať tých s pocitmi menejcennosti. Podobne pôsobil aj v sérii dokumentov, ktoré cielili najmä na mladistvých a dospievajúcich postihnutých obezitou alebo vystavených homofóbii. Nový formát relácie v podobe variácie Ako si vybrať správne šaty: Lancashire mu poskytol úplne novú skúsenosť. Návrhár sa v ňom stal súčasťou lokálneho luxusného svadobného salónu Ava Rose Hamilton, ktorý získal svoje renomé pod taktovkou majiteľky Pauly Chappell. “To, čo sa deje v Ava Rose je jednoducho neuveriteľné. Celý dievčenský tím sú pravoverné odborníčky na svadobné záležitosti. Pre mňa to bola úplná novinka, dozvedel a naučil som sa tu veci, ktoré som doteraz nepoznal. Vrátane technologického zázemia aj svadobnej architektúry. Človek by neveril, čo všetko stojí návrh jedných svadobných šiat,” pochvaľuje si Gok Wan.

TLC si ale od nového programu sľubuje aj verné zachytenie nátury obyvateľov tohto severozápadného regiónu Spojeného kráľovstva. Ten je známy svojím špecifickým a svojráznym zmyslom pre humor, čo je niečo s čím sa Gok počas svojho pôsobenia tu zžil bez väčších problémov. Až tak, že neváha tím z Ava Rose označiť za svoju “severskú rodinu”. “Všetky z nás sme z tejto oblasti. Všetky zdieľame rovnakú vášeň pre veci okolo svadieb ako je zabezpečenie neopakovateľných a dych vyrážajúcich zážitkov pre naše nevesty a ich rodiny. Je to asi celkom klišé, ale navzájom sa považujeme za jednu veľkú rodinu. Vzhľadom k tomu, že robíme to, čo milujeme, žiadnej z nás si ani nepríde, že by naozaj chodila do práce,” vysvetľuje Paula Chattell tajomstvo úspechu obľúbeného salónu.

Britským nevestám bude radiť špecialista na boj s menejcennosťou

Ako je známe, každá nevesta má iné preferencie a želania. Poďte s Göke Wanom odhaliť tie, ktoré zužujú nevesty zo severného Anglicka v novej relácii Ako si vybrať správne šaty: Lancashire (Say Yes to the Dress: Lancashire) na stanici TLC od 14. júla o 21:00.

Zdroj: Discovery | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov