Zaujímavosti

Policajné psy: Toto je 6 tých najvhodnejších plemien

Policajné psy: Toto je 6 tých najvhodnejších plemien

videní: 8.6K

Predtým, než sa pozrieme na najlepšie plemená psov pre políciu, musíme najprv vedieť, o čo ide v práci, ktorú musia vykonávať v službe. V závislosti od práce, na ktorú budú určené, musia mať určité predpoklady, ktoré musíme vziať do úvahy pri výbere správneho psa. Čo teda robia a aké sú policajné psy?

Ak sú ochranným plemenom, budeme chcieť robustného psa, ktorý môže predbehnúť páchateľa a je schopný počúvať príkazy, tieto psy sú inteligentné a silné. Pre narkotiká a pátranie a rovnako záchranu je dobré mať dobrý čuch a trénovateľnú myseľ. Tieto psy sledujú vôňu a sú ideálne pre túto úlohu, rovnako môžu pomôcť tam, kde človek nemá zmysly. Nie sú to len dve práce pri policajnej práci, ale tvoria veľkú časť a preto sme ich brali do úvahy pri výbere šiestich najlepších policajných plemien.

Najlepšie policajné plemená psov

Teraz, keď viete, čo ide pri práci, ktorú robia, poď sa spolu s nami pozrieť do aktuálneho zoznamu podľa portálu SitStay najlepších policajných plemien psov.

 

1. Nemecký ovčiak

Pixabay

Žiadne prekvapenie. Nemecký ovčiak je plemeno, o ktorom je známe, že je spojené so služobnou povinnosťou. Toto plemeno je vyšľachtené na vyhľadanie akýchkoľvek nežiaducich predátorov, čo ho robí ideálnym pre každodennú prácu pri polícii. Je tiež neuveriteľne lojálny a ľahko cvičiteľné plemeno, čo znamená, že bude dobre spolupracovať so svojim psovodom. Je ťažké poraziť všestrannosť tohto psa a to je presne dôvod, prečo je prvým v našom zozname najlepších policajných psích plemien

 

2. Bígl

Pixabay

Na druhej strane spektra máme plemeno, ktoré by sme neočakávali ako „veľkého policajta“, ale Bígl má jeden z najlepších nosov. Bígl je menšie plemeno, ktoré má obrovskú osobnosť, čo ho robí skvelým domácim miláčikom a rovnako aj veľkým policajným psím partnerom. Tieto psy, známe pri práci s narkotikami, sa môžu nachádzať na letiskách, v pohraničných zónach a ako drogoví vyhľadávači.

 

3.  Belgický ovčiak Malinois

Pixabay

Ako menší bratanec nemeckého ovčiaka je Malinois ďalším dokonale pripraveným psom, ktorý je v službách. Toto plemeno je známe, že je veľký v armáde a v každodennom aspekte policajného života, rovnako ako aj pri podpore liečby psom. Podobne ako nemecký ovčiak, má vlastnosti, ktoré z neho robia dobrého obrancu.

 

4.  Bloodhound

Pixabay

S veľmi zreteľným prehľadom má Bloodhound nos na sledovanie – tento pes by mohol nájsť ihlu v kope sena, ak ju potrebujete. Toto plemeno môže sledovať vône vlaku cez míle, hľadať preživších alebo vyhľadávať páchateľa v behu. Bloodhound bol pôvodne využívaný na lov a sledovanie, takže má predpoklady, na tento aspekt policajnej práce.

 

5. Rotvajler

Pixabay

S neuveriteľne inteligentnou mysľou a telom, ktoré vyzerá ako kamión, boli Rotvajleri skvelými psami na policajnú prácu už mnoho rokov. Hoci sú veľké vo veľkosti, je o ňom známe, že je plachý k cudzím a neuveriteľne priateľský k ľuďom, na ktorých je zvyknutý. To z neho robí skvelý doplnok k akejkoľvek policajnej sily a partnera na bojovom poli, pretože je v ňom istota, že „kryje chrbát“.

 

6. Labrador

Pixabay

Americký labradorský retriever je známy všetkým ako domáci miláčik, aj keď z neho môže byť veľký policajt. Labrador je už dlho poľovníckym partnerom a to ho robí dobrým vo vyhľadávaní čuchom. Ak je správne trénovaní, Labrador môže byť špičkovým psom pri vyhľadávaní narkotík. Spolu s tým môže byť lojálni a v prípade potreby i ochrane na predných líniách, čo z nich robí skvelých psov.

Toto sú plemená psov pod portálu SitStay pre najlepšie policajné psy. Existuje veľa úžasných plemien, ktoré správnym tréningom môžu prekonať každého psa na tomto zozname. Policajní psi sú obrovskou súčasťou akejkoľvek sily, ktorá môže priniesť svoje vlastné talenty na situácie.

Zdroj: SitStay | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov