Video

Zúbožená mačka z ulice dostala druhú šancu na život. Takto vyzerá dnes!


videní: 3.9K

Carmen Weinbergová je zakladateľkou organizácie Friends Friends Project Inc., ktorá pomáha opusteným zvieratám a hľadá im nový domov. To šťastie mala aj mačka menom Cotton. Keď Carmen uvidela Cotton prvýkrát, zabolelo ju srdce. Cotton totiž nemohola otvoriť oči, pretože ich mala plné roztočov. A to ani zďaleka nebolo všetko…

Cotton bol tulavá mačka, ktorá žila na ulici. Bola hladná, chorá a onedlho by určite zomrela. Oči mala úplne zlepené a plné roztočov. Hľadať jedlo v takomto zdravotnom stave bolo pre ňu nemožné.

Záchranca Joe

Mačku našiel 12. septembra 2016 muž menom Joe a priniesol ju ku Carmen. Tá sa ihneď o ňu začala starať. Cotton potrebovala lieky, liečbu so špeciálnymi olejmi a masťami a veľa lásky. Po niekoľkých dňoch bolo vidieť, ako sa jej napäté a zničené telo začalo uvoľňovať a mohla si
tak lepšie oddýchnuť bez škriabania.

cotton_12

cotton_11

cotton_10

cotton_9

Obrovské prekvapenie

Po čase sa zdravotný stav Cotton veľmi zlepšil, aj keď ešte stále nemohola otvoriť oči. Cítila, že dostala druhú šancu na život. Všetci si ale začali myslieť, že je slepá a už nikdy nebude vidieť. Jedného dňa však otvorila oči a Carmen zostala v nemom úžase. Bola krásna a jej oči boli nádherné. Pre všetkých to bolo veľké prekvapenie. Jedno oko mala totižto modré a druhé žlto-hnedé. Aj napriek tomu, že bol o ňu neskutočný záujem, Carmen si ju tak obľúbila, že sa jej nedokázala vzdať. „Nemala som to srdce, aby prežívala ďalšiu veľkú zmenu. Ona už toľko toho prežila,“ dodala Carmen.

cotton_8

cotton_7

cotton_6

cotton_5

Situácia je vážna

Práca Carmen je v Južnej Floride neskutočne dôležitá, pretože je tam vážna situácia a mačky sú tam premnožené. S projektom Animal Friends Project sa rozhodla začať potom, čo uvidela v Južnej Floride obrovský počet bezdomovcov. Snaží sa o to, aby sa ľudia viac spriatelili so zvieratami a snažili sa im pomôcť.

Dôležité poslanie

Veľa jej pomáhajú najbližší ako manžel, syn, dcéra a sestra, dokonca aj niekoľko dobrovoľníkov. Poväčšine však chudobné oblasti, kde sa túlajú opustené mačky navštevuje sama. Carmen prosí všetkých ľudí, aby neignorovali takéto opustené zvieratá a snažili sa im pomôcť. Veľa zatulaných mačiek je priateľských a je jednoduché vziať ich do prepravky a priniesť ich na veterinárnu stanicu. Kiež by takýchto ľudí bolo viac.

cotton_4

cotton_3

cotton_2

cotton_1

Zdroj: Carmen Morales Weinberg | BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov