Zaujímavosti

7 geniálnych vecí, ktoré si si vo filme Harry Potter určite nevšimol

7 geniálnych vecí, ktoré si si vo filme Harry Potter určite nevšimol

videní: 16.5K

Knihy či filmy o čarodejníkovi menom Harry Potter pozná snáď asi každý. Existuje však 7 skrytých súvislostí, ktoré si vo filme určite prehliadol. A že to nie sú len také obyčajné veci, sa môžeš presvedčiť sám. 🙂

1. Zmätená profesorka Trelawneyová

Harry Potter sa narodil v júli. Profesorka Trelawneyová v tretej časti odhadla Harrymu, že sa narodil v zime, čo však nebola pravda. Na konci série sa ale dozvedáme, že v Harrym prebýva časť Voldemortovej duše, pretože bol nechcene vytvorený horcruxom. A kedy sa narodil Tom Riddl? Presne 31. decembra. Profesorka nebola taká zmätená ako sa na prvý pohľad zdalo a v Harrym cítila časť Toma.

 

2. Ohnivá strela

Keď Harry pobozká zlatú strelu, objaví sa na nej nápis, “Otváram sa na konci”. Vo filme to znamenalo, že sa mu otvorí, keď bude pripravený ísť na smrť. Má to však ešte jeden význam. V poslednej časti série sa v roku 1998 odohrávala bitka o Rokfort, čo je zároveň rok, kedy vyšiel prvý diel. Celý ten príbeh sa vlastne ”otvára na konci”.

 

3. Fred a Georg

V prvej časti boli Fred a Georg potrestaní, pretože hádzali snehové gule do turbanu profesora Quirrella. Ako sme však neskôr zistili, pod turbanom sa skrývala tvár Lorda Voldemorta. Fred a Georg mu teda riadne naložili. 🙂

 

4. 13

Proroctvo profesorky Trelawneyovej znie, že ten, kto ako prvý vstane od stola, kde sedí 13 ľudí, zomrie. Vo Fénixovom ráde sa ako prvý od stola postavil Sírius a v siedmej časti sa prvý od stola postavil Lupin. Vieme, ako to s nimi dopadlo.

 

5. Priateľ barman

V šiestom dieli sa Harrymu podarí vnoriť sa do Dumbledorových spomienok a započuje ho v Rokville hovoriť, že” sa dlhé roky priatelí s barmanom”. V ďalšom dieli zistíme, že ten barman bol vlastne Dumbledorov brat.

 

6. Horcruxy

Možno to nie je ani prepojené, avšak zaujímavé to určite je. Každý horcrux zničila iná postava. Denník Toma Riddla zničil Harry, Gauntov prsteň zničil Dumbledor, Slizolinov medailón zase Ron, pohár Helgy zničila Hermiona, horcrux, ktorý bol vo vnútri Harryho, zničil Voldemort a Naginiho zase zničil Neville.

 

7. A ani toto určite nie je náhoda

Aj keď je to vo filme inak, v knihe Joanne Rowlingová popisuje oči Voldemorta ako zvieracie a červené. Oči Harryho sú zelené. Keď na seba posielajú kliatby prútikmi, Voldemortove kliatby sú zelené a Harryho zase červené. Náhoda?

Ak budeš nabudúce pozerať Harryho Pottera, nezabudni si týchto pár vecí všimnúť. Spisovateľka Joanne Rowlingová to mala celé veľmi dobre premyslené a na prvý pohľad náhodné veci neboli nakoniec len tak náhodné. 🙂

Zdroj: virality | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov