Zaujímavosti

Podľa USA Slovensko určite stojí za návštevu. Predbehli sme aj New York

Podľa USA Slovensko určite stojí za návštevu. Predbehli sme aj New York

videní: 2.8K

Minulý rok zostavilo známe americké periodikum The New York Times zoznam 52 lokalít, ktoré preskúmal cestovateľ Sebastian Modak. Následne podľa jeho dojmov a skúseností zostavili zoznam, v ktorom boli tieto lokality umiestnené podľa toho, ktoré sa najviac oplatí navštíviť. Prekvapivo sa v rebríčku objavilo aj Slovensko a dokonca nie na posledných priečkach!

Aj keď sú voči Slovensku samotní Slováci dosť skeptickí, svet si myslí niečo iné. Dokázalo sa to už viackrát. Podľa najnovšieho rebríčka známeho periodika The New York Times stojí Slovensko určite za návštevu. Z 52 lokalít sa slovenské Tatry umiestnili na skvelom 19. mieste. Aj keď to nie je “pódiové” umiestnenie, určite stojí za zmienku, že naše prírodné krásy poznali aj za Veľkou mlákou.

Slovensko

Je pravdou, že turizmus u nás stále nie je na úrovni, na akej by sme chceli. Napriek tomu je tu čo vidieť, a preto by sme mali pracovať na zlepšovaní a prilákaní zahraničných návštevníkov, ktorí by radi na vlastnej koži zažili čaro čistého prírodného prostredia v srdci Európy, ktoré si všimli a ocenili aj Američania. Tatry sú jednoznačne miestom, na ktoré môžeme byť oprávnene hrdí. Okrem Tatier však v New York Times uviedli aj mesto Košice, Oravskú Lesnú, Jasnú či Fatru. Vďaka tomu sme sa umiestnili v rebríčku aj pred samotným New Yorkom, Tahiti, Tunisom alebo aj  Hongkongom. A to už je čo povedať.

Na druhej strane, na najvyššej priečke sa objavilo Portoriko, ktoré je len rok a pol po katastrofálnom hurikáne Maria, no postupne sa opäť stavia na nohy. Väčšina atrakcií je otvorená a hotely s radosťou vítajú turistov. Na druhom mieste sa umiestnila dedina Hampi v Indii. V Hampi sú zaujímavé najmä historické architektonické pamiatky, ktorých je tam neúrekom. Hinduistické chrámy a pevnosti v okolí sú jednoducho úchvatné. Číslo tri v rebríčku obsadila Santa Barbara, ktorú New York Times označil ako krajinu dobrého jedla a vína.

Zdroj: NYTimes topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov