Zaujímavosti

Komunikácia s dušami zomrelých: Médium má vlastnú šou na TLC

Komunikácia s dušami zomrelých: Médium má vlastnú šou na TLC

videní: 6.0K

Viera v duše zomrelých, ktoré obývajú náš svet aj po smrti telesných schránok, je súčasťou mnohých svetových náboženstiev. Väčšina sa zhodne, že duše mŕtvych okolo nás existujú, ale nedá sa s nimi napriamo spojiť. Existujú však jedinci, tzv. Médiá, ktorí so zosnulými komunikovať dokážu. Stanica TLC počas decembra uvedie reality šou o žene, ktorá bola týmto darom obdarená. Fungujú však všetky médiá rovnako? A aké sú najčastejšie využívané postupy pre komunikáciu so záhrobím?

Za médium býva považovaný človek, ktorý má schopnosť aktívne komunikovať s duchmi a pri špiritistických seansách vystupuje ako sprostredkovateľ. To nutne neznamená, že všetci nadaní jedinci využívajú svoj dar rovnako. Väčšinou medzi nimi nájdeme médiá praktizujúci týchto 4 hlavných špiritistických metód.

 

1. “Duchovné” médiá

S touto metódou sa u médií stretávame najčastejšie. Komunikácia médiá s mŕtvymi môže prebiehať v zásade na niekoľkých úrovniach – každý má totiž vycibrený iný zo svojich duchovných zmyslov. Presné slovenské ekvivalenty neexistujú, ale berú sa za “čistý” variant našich klasických zmyslov, oslobodený od rušivých vplyvov. Najbežnejšie sa potom používa Clairaudience (čisté počutie) a Clairvoyance (čisté videnie) – médium tak dostáva správy od zosnulých a odovzdáva ich svojimi slovami alebo pomocou písaných odkazov. Ostatné duchovné zmysly – Claircognizance (čisté poznanie), clairsentience (čisté cítenie) a clairgustance (čistá chuť) – hrajú skôr doplnkovú úlohu.

2. “Fyzické” médiá:

Táto metóda počíta s tým, že sa duše zomrelých prejavujú v našom svete nejakým fyzikálnym fenoménom. Médium v tomto prípade zastáva úlohu “moderátora” špiritistickej seansy a vykladá to, čo sa práve deje. Seansy sú navyše pre túto metódu typickejšie než pre akúkoľvek z ostatných. Počas nich dochádza napríklad k pohybom stolov alebo nevysvetliteľnej levitácii niektorých objektov. Sprostredkovateľom týchto úkazov je pritom spolupráca médiá s dušou zosnulého.

 

3. “Liečiteľská” médiá:

Nie je presné túto metódu zamieňať za liečiteľstvo, ide skôr o jeho podtyp. Duše zomrelých, ktoré obývajú náš svet, majú prístup k vlastným zásobám duchovných energií a sú jediným možným sprostredkovateľom. Týmto spôsobom má dôjsť k vyliečeniu duše, ktorú bude telo nasledovať. Ide o pasívnu metódu liečby, ktorá prebieha pomocou dotykov na tele chorého. Médium je pri rituáli iba “kanálom” medzi dušou a človekom – čerpá energiu poskytovanú dušou a skrz vlastné telo ju odovzdáva chorému. Žiadna iná forma komunikácie počas liečenia neprebieha a keby sa tak stalo, tak je celý rituál považovaný za neefektívny.

 

4. “Channeling” médiá:

Podobne ako v predchádzajúcom prípade vystupuje v tomto prípade médium ako komunikačný kanál. Tu sa ale bavíme o aktívnom sprostredkovaní. Médium poskytuje svoje telo ako “schránku”, do ktorej duša zosnulého vstúpi a preberá na seba všetku komunikáciu s tým, kto sa s ňou chce spojiť. Navštevujúci duša tak má možnosť napriamo hovoriť so svojimi blízkymi alebo odovzdávať písomné odkazy. Deje sa tak opäť pomocou duchovných zmyslov, a preto je dôležité, ako veľmi sú u daného média rozvinuté.

Jennie Marie Cancelmi má schopnosti, ktoré sa najviac blížia prvému z vyššie spomenutých typov. V relácii Mama médium (Mamma Medium), ktorý premiérovo vysiela káblová stanica TLC od 28. decembra 2018 od 20:00, sa snaží svojim darom pomôcť ľuďom, ktorí potrebujú uzavrieť niektorú z kapitol vlastnej minulosti. Raz pomôže odovzdať odkaz od otca rodiny, ktorý zahynul pri leteckej nehode, inokedy zas upozorní mladý pár na fakt, že ich hniezdočko lásky vykazuje podozrivé známky paranormálne aktivity. Na rozdiel od väčšiny médií dokáže komunikovať aj s tými, ktorí doteraz nezostúpil na onen svet, ale ich životy ovplyvnili vážne zdravotné problémy. Jennie Márie v jednej z epizód odovzdá odkaz rodičom od ich dcéry v kóme!

Jennie Márie, ktorej kalendár praská vo švíkoch dohodnutým schôdzkami až na niekoľko rokov dopredu, si pritom zakladá predovšetkým na pozitívnom prístupe k svetu. Viac ako role média je pre ňu podstatné, že je matkou a manželkou. Tri z jej štyroch detí pritom vykazujú známky toho, že po svojej matke zdedili tento dar. Rodáčka z newyorského Rochesteru oplýva i ďalšími nadprirodzenými schopnosťami. Pretože je aj vcelku skúsenou veštkyňou, predpovedala si dokonca aj natáčanie vlastného programu. “Nedokážem povedať, či sa mi tá predstava vyjavila vo svojej celistvosti alebo to bola len predtucha. Pred štyrmi rokmi som prišla za manželom a povedala mu, že budem mať svoj program v televízii. Robili sme si z toho skôr srandu a on ten nápad stále odmietal. Vyťahovala som toto tému každý rok a stále hovoril nie, aj keď už nie tak dôrazne. A potom to zrazu prišlo, “spomína Jennie Marie.

Nestihli ste niečo doriešiť s niektorým zo svojich blízkych, ktorý už bohužiaľ nežije? Možno vám Jennie Márie tiež napovie, čo robiť. Stačí sledovať reality show Mama médium (Mamma Medium) na stanici TLC. Prvý seansa začína už 28. decembra o 20:00.

Zdroj:  tlačová správa – TLC  | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov