Video

Ako znie peklo? Zrejme veľmi podobne ako píšťalka smrti Aztékov

peklo

videní: 7.3K

V polovici 20. storočia počas výkopov aztéckeho chrámu v Mexiku bol archeológmi prvýkrát objavený hudobný nástroj, ktorý bol nazvaný „píšťalka smrti Aztékov“. Je pravda, že vtedy vedci nemali ani tušenie o účele tohto nástroja vo forme ľudskej alebo zvieracej lebky. No ak existuje peklo, obávame sa, že znie veľmi podobne, ako táto píšťalka.

Asi 15 rokov bolo mnoho píšťaliek označených za „rituálne ozdoby“ a „hračky“ v múzejných skladoch, kým ich neobjavil (a to doslova) prieskumník Adjei Both. Bol to práve Adjei, kto zistil, že ak do „hračky“ fúkneš, môžeš počuť srdcervúci zvuk. Popísať zvuky by sa dalo zhruba takto: „Výkriky tisícov duší, ktoré zostupujú do pekla“. A ver, že to je ešte celkom umiernený popis.

Adjei a jeho nasledovník Roberto Velazquez, ktorý sa pripojil k štúdiu píšťaliek, predpokladajú, že píšťalky boli súčasťou rituálu ľudskej obete, pretože mnoho z nich bolo nájdených v hroboch v rukách nešťastných obetí. Vedci sa domnievajú, že hrôzostrašné  zvuky píšťalky spôsobovali odsúdeným na smrť tranz, takže sa nebáli prichádzajúcej smrti.

Okrem toho existuje verzia, že Aztékovia používali tieto píšťalky na odháňanie nepriateľov (a máme podozrenie, že to bolo celkom efektívne). Navrhujeme ti vypočuť si zvuk „píšťalky smrti Aztékov“. Zlý vnútorný pocit zaručujeme!

Zdroj: Sputnik / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov